DrechtstedenvandaagZWIJNDRECHT – Op maandag 26 maart 2018 opende de wethouders Jacqueline van Dongen (duurzaamheid) en Robert Kreukniet (economie en werkgelegenheid) de Circulaire Hub in de voormalige modelmakerij van de Schokbeton aan de Lindtsedijk in Zwijndrecht.In de Circulaire Hub worden recyclebare bouwmaterialen opgeslagen, gesorteerd en verwerkt en zijn studenten van het SUS-atelier van de Hogeschool Rotterdam en het Da Vinci College in Dordrecht verantwoordelijk voor een innovatieve en duurzame manier van werken.Het doel van dit alles is de geplande nieuwbouw van bezoekerscentrum Hooge Nesse/Veerplaat.Partners in dit project zijn SUS-Ateliers, Stichting Hooge Nesse/Veerplaat, Natuur en Recreatieschap IJsselmonde en de gemeente Zwijndrecht.Zowel de voorbereiding als de bouw van het nieuwe bezoekerscentrum wordt gedaan door studenten van de Hoge School Rotterdam (bouwkunde), het Da Vinci College in Dordrecht en mensen die weinig kans hebben op de arbeidsmarkt.De laatste groep wordt ondersteunt door Leerwerkbedrijf ZwijndrechtWerkt, die op deze manier ook participeert in het project.Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.EB/ETIENNE BUSINK

ZWIJNDRECHT – Op maandag 26 maart 2018 opende de wethouders Jacqueline van Dongen (duurzaamheid) en Robert Kreukniet (economie en werkgelegenheid) de Circulaire Hub in de voormalige modelmakerij van de Schokbeton aan de Lindtsedijk in Zwijndrecht.

In de Circulaire Hub worden recyclebare bouwmaterialen opgeslagen, gesorteerd en verwerkt en zijn studenten van het SUS-atelier van de Hogeschool Rotterdam en het Da Vinci College in Dordrecht verantwoordelijk voor een innovatieve en duurzame manier van werken.

Het doel van dit alles is de geplande nieuwbouw van bezoekerscentrum Hooge Nesse/Veerplaat.

Partners in dit project zijn SUS-Ateliers, Stichting Hooge Nesse/Veerplaat, Natuur en Recreatieschap IJsselmonde en de gemeente Zwijndrecht.

Zowel de voorbereiding als de bouw van het nieuwe bezoekerscentrum wordt gedaan door studenten van de Hoge School Rotterdam (bouwkunde), het Da Vinci College in Dordrecht en mensen die weinig kans hebben op de arbeidsmarkt.

De laatste groep wordt ondersteunt door Leerwerkbedrijf ZwijndrechtWerkt, die op deze manier ook participeert in het project.