DrechtstedenvandaagGROOT-AMMERS - Op woensdag 28 maart 2018 opende burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard samer met zijn kinderburgemeester de Avonturenboerderij Molenwaard aan de Wilgenweg in Groot-Ammers. Op 30 maart 2018 opent Avonturenboerderij Molenwaard haar deuren, waar bezoekers het Hollandse landleven kunnen beleven, van koe melken, bootje varen, pony rijden, verdwalen in het wilgendoolhof, dieren knuffelen, oude ambachten ontdekken en streekproducten proeven. Er kan ook een boerderijdiploma worden behaald en er zijn vrolijke educatieve shows van onder andere de tv-idolen Fien & Teun. Het nieuwe themapark is onderdeel van de Van Hoorne Entertainment Groep en ingericht op het voormalig terrein van Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt in Groot-Ammers. “Nog nergens in Nederland is er een park te vinden waar educatie, entertainment, spelen en een kinderboerderij en shows op deze manier samenkomen. Ik ben er dan ook ongelofelijk trots op dat wij met de Avonturenboerderij kinderen en hun familie mee kunnen nemen naar de oorsprong. Het is niet voor niets dat oorsprong, traditie en sentiment steeds meer onderdeel worden van vrije tijd. Wij proberen op een bijzonder gastvrije manier aan deze vraag te voldoen met ons nieuwe park”, aldus Michael van Hoorne, directeur van Avonturenboerderij Molenwaard. De avonturenboerderij wordt bewoont door wollige schapen, kakelende kippen, knorrende varkens en schattige pony’s. Sommigen van hen hebben een bijzonder verhaal. Zo zijn twee hangbuikzwijntjes overgenomen van een opvanglocatie in Nijkerk, nadat de minivarkens in oktober 2017 gedumpt waren op een landgoed in Putten. Ook Roos, het Husumer-varken, is een uniek soort varken van een zeer zeldzaam ras, dat in 1980 bijna leek uitgestorven. Een aantal weken geleden heeft Roos zeven kerngezonde biggetjes op de wereld gezet. Net als Roos krijgen ook enkele pony’s, geiten, schapen, konijnen en cavia’s over een paar weken hun jongen, waardoor het bij Avon

GROOT-AMMERS – Op woensdag 28 maart 2018 opende burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard samen met kinderburgemeester Janouk de Avonturenboerderij Molenwaard aan de Wilgenweg in Groot-Ammers.
Op 30 maart 2018 opent Avonturenboerderij Molenwaard haar deuren, waar bezoekers het Hollandse landleven kunnen beleven, van koe melken, bootje varen, pony rijden, verdwalen in het wilgendoolhof, dieren knuffelen, oude ambachten ontdekken en streekproducten proeven.
Er kan ook een boerderijdiploma worden behaald en er zijn vrolijke educatieve shows van onder andere de tv-idolen Fien & Teun.
Het nieuwe themapark is onderdeel van de Van Hoorne Entertainment Groep en ingericht op het voormalig terrein van Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt in Groot-Ammers.
“Nog nergens in Nederland is er een park te vinden waar educatie, entertainment, spelen en een kinderboerderij en shows op deze manier samenkomen.
Ik ben er dan ook ongelofelijk trots op dat wij met de Avonturenboerderij kinderen en hun familie mee kunnen nemen naar de oorsprong.
Het is niet voor niets dat oorsprong, traditie en sentiment steeds meer onderdeel worden van vrije tijd.
Wij proberen op een bijzonder gastvrije manier aan deze vraag te voldoen met ons nieuwe park”, aldus Michael van Hoorne, directeur van Avonturenboerderij Molenwaard.
De avonturenboerderij wordt bewoont door wollige schapen, kakelende kippen, knorrende varkens en schattige pony’s.
Sommigen van hen hebben een bijzonder verhaal.
Zo zijn twee hangbuikzwijntjes overgenomen van een opvanglocatie in Nijkerk, nadat de minivarkens in oktober 2017 gedumpt waren op een landgoed in Putten.
Ook Roos, het Husumer-varken, is een uniek soort varken van een zeer zeldzaam ras, dat in 1980 bijna leek uitgestorven.
Een aantal weken geleden heeft Roos zeven kerngezonde biggetjes op de wereld gezet.
Net als Roos krijgen ook enkele pony’s, geiten, schapen, konijnen en cavia’s over een paar weken hun jongen, waardoor het bij Avonturenboerderij Molenwaard een grote, gezellige beestenboel wordt.