Prinses Beatrix opent Prins Clausbrug in DordrechtDORDRECHT - Prinses Beatrix heeft op dinsdag 26 oktober 2021 de Prins Clausbrug geopend. Deze nieuwe brug over het Wantij verbindt de nieuwe stadswijk Stadswerven, een voormalige scheepswerf, met de historische binnenstad van Dordrecht. De brug wordt een belangrijke schakel in de toekomstige snelfietsroute (Oude Maas – Merwede route) richting Papendrecht. Belangrijk voor forenzen, scholieren en recreanten. Om die reden heeft de provincie Zuid-Holland ook een bijdrage geleverd aan de brug. Het technisch ontwerp is een architectonisch hoogstandje. Bijzonder is de bewegingsconstructie van de klep door middel van een contragewicht, dat in de mast van de brug is verwerkt. Door middel van twee grote hydraulische zuigers wordt de mast naar voren bewogen waardoor die als contragewicht de klep omhoog doet gaan. Als het brugdek open gaat, staat 260 ton 57 meter rechtop in de lucht. Het bewegingsmechanisme van de brug is nog nooit eerder toegepast en dus uniek in de wereld te noemen. De brug is gebouwd door de aannemerscombinatie Dura Vermeer Hillebrand. De brug, gelegen op het prachtige drie rivierenpunt, geeft ook de skyline van Dordrecht een nieuw gezicht. Op deze plek waar de Oude Maas, de Noord en de Beneden Merwede samenkomen op het drukst bevaren knooppunt van Europa, passeren jaarlijks 150.000 schepen. Al met al wordt de Prins Clausbrug een belangrijke brug voor Dordrecht en de regio. Burgemeester Wouter Kolff die de prinses ontving: 'De Prins Clausbrug ligt in de nabijheid van de Prins Hendrikbrug en de Prinses Amaliabrug. Ik vind het bijzonder dat de prinses de brug opent die de naam van haar echtgenoot krijgt. De naamgeving van onze bruggen naar leden van het Koninklijk Huis staat symbool voor de verbinding die de stad voelt met het Koninklijk Huis. Ik ben zeer vereerd dat de prinses onze nieuwe aanwinst komt openen op dinsdag 26 oktober.' Publiek.Nadat Prinses Beatrix de brug officieel had geopend, mocht een groep fietsers vanaf Stadswerven als eerste ove

DORDRECHT – Prinses Beatrix heeft op dinsdag 26 oktober 2021 de Prins Clausbrug geopend.
Deze nieuwe brug over het Wantij verbindt de nieuwe stadswijk Stadswerven, een voormalige scheepswerf, met de historische binnenstad van Dordrecht.
De brug wordt een belangrijke schakel in de toekomstige snelfietsroute (Oude Maas – Merwede route) richting Papendrecht.
Belangrijk voor forenzen, scholieren en recreanten. Om die reden heeft de provincie Zuid-Holland ook een bijdrage geleverd aan de brug.

Het technisch ontwerp is een architectonisch hoogstandje.
Bijzonder is de bewegingsconstructie van de klep door middel van een contragewicht, dat in de mast van de brug is verwerkt.
Door middel van twee grote hydraulische zuigers wordt de mast naar voren bewogen waardoor die als contragewicht de klep omhoog doet gaan.
Als het brugdek open gaat, staat 260 ton 57 meter rechtop in de lucht.
Het bewegingsmechanisme van de brug is nog nooit eerder toegepast en dus uniek in de wereld te noemen. De brug is gebouwd door de aannemerscombinatie Dura Vermeer Hillebrand.
De brug, gelegen op het prachtige drie rivierenpunt, geeft ook de skyline van Dordrecht een nieuw gezicht.
Op deze plek waar de Oude Maas, de Noord en de Beneden Merwede samenkomen op het drukst bevaren knooppunt van Europa, passeren jaarlijks 150.000 schepen.
Al met al wordt de Prins Clausbrug een belangrijke brug voor Dordrecht en de regio.

Burgemeester Wouter Kolff die de prinses ontving: ‘De Prins Clausbrug ligt in de nabijheid van de Prins Hendrikbrug en de Prinses Amaliabrug. Ik vind het bijzonder dat de prinses de brug opent die de naam van haar echtgenoot krijgt. De naamgeving van onze bruggen naar leden van het Koninklijk Huis staat symbool voor de verbinding die de stad voelt met het Koninklijk Huis.

Nadat Prinses Beatrix de brug officieel had geopend, mocht een groep fietsers vanaf Stadswerven als eerste over de brug.