Mr. Frank Visser legt buurman Rupert in Dordtse wijk Sterrenburg het 'zwijgen' op

DORDRECHT – Op donderdagavond 16 februari 2023 was de uitzending van ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’ op SBS. In deze aflevering ging het om een burenconflict tussen buurman Rupert en buurvrouw Eekma (72) met haar hond Cowboy die in een flat wonen aan de Blaauwweg in Dordrecht. Volgens buurman Rupert zet de buurvrouw labrador Cowboy tegen hem op en zegt veel overlast te ervaren van de hond. Volgens de buurvrouw klopt dat niet, de buurman doet al sinds Cowboy een pup is lelijk tegen de hond en dat werd van kwaad tot erger. Buurvrouw Eekma probeerde zo goed als mogelijk met haar buurman de vrede te bewaren, maar elke keer als ze met haar hond naar buiten ging moet ze langs de voordeur van Rupert dat veelal voor een conflict zorgde.

Omdat de situatie steeds erger werd en de buurman steeds meer begon te schreeuwen en te intimideren, zowel tegen de buurvrouw, Cowboy en zelfs tegen haar bezoek schakelde ze de woonstichting in. Alleen werd haar probleem niet echt serieus genomen en bleef ze met de ellende zitten. Uiteindelijk heeft ze voor haar eigen veiligheid een camera opgehangen die het wangedrag van haar buurman vastlegde. Toen ze op een dag een oprijplaat voor haar voordeur miste en op de camerabeelden terug ging kijken waar die was gebleven, zag ze hoe de buurman de oprijplaat mee nam. Voor de buurvrouw was de maat vol en deed aangifte bij de politie van diefstal.

De hele situaties werd mevrouw Eekma te veel. Het leverde haar en Cowboy een tijd vol emotie en stress op en had zelf medicatie nodig om tot rust te komen. Ook haar omgeving maakte zich grote zorgen om het welzijn van mevrouw Eekma en Cowboy,

Enige tijd later ging bij mevrouw Eekma de deurbel. Toen ze open deed stonden er mensen van het Tv-programma ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’ voor de deur. Ze vertelde haar dat buurman Rubert naar het programma had geschreven om hulp van Mr. Frank Visser en of ze mee wilde werken met het programma om het probleem op te lossen. Mevrouw Eekma die eerst wel een beetje twijfelde besloot toch mee te doen, erger dan hoe ze nu in haar huis moest leven kon het toch niet worden.

In december 2022 waren de opnames van het programma en werd de situatie grondig onder de loep genomen en kwam er een gedragsdeskundige voor de hond.

Op 15 december 2022 kwam Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand zelf naar de Blaauwweg in Dordrecht waar hij de zaak zelf kon beoordelen.

In de middag was de uitspraak in de Lockhorst in Sliedrecht.

 

Daar bleek al snel dat niet Cowboy en mevrouw Eekma het probleem waren, maar zo oordeelde Mr. Frank Visser dat buurman Rupert een gedragsprobleem had. Hij legde onder andere Rupert een spreek en contact verbod op en kreeg de buurvrouw haar oprijplank terug

Bekijk de uitzending van Mr frank Visser