Woning hennepplantage alsnog geslotenDORDRECHT - Op 31 oktober 2017 trof de politie een wietplantage aan in een woning aan de Marienbornstraat in Dordrecht. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Dinsdag 24 juli 2018 – De burgemeester van Dordrecht heeft een woning aan de Keplerweg 31b voor drie maanden gesloten omdat er een hennepkwekerij is aangetroffen.
Het pand is gesloten van dinsdag 24 juli tot dinsdag 23 oktober 2018.

Tijdens een controle in mei trof de politie een professioneel ingerichte hennepkwekerij aan, verdeeld over meerdere ruimten. De hele kwekerij met 270 hennepplanten is toen direct geruimd. Bovendien is twee kilogram gedroogde hennep aangetroffen.
Aanvankelijk wilde de burgemeester de woning al in juni sluiten, maar omdat de eigenaar naar de rechtbank stapte, is de sluiting uitgesteld.
Nu de rechter het verzoek van de eigenaar heeft afgewezen, gaat de sluiting alsnog door. 

De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden.
Als voor de eerste keer softdrugs in een woning worden aangetroffen volgt in de meeste gevallen een waarschuwing.
Echter bij bijzondere verzwarende omstandigheden kan de burgemeester deze waarschuwing overslaan en direct over gaan tot sluiting van het pand, wat nu het geval is.
Vanwege de omvang van de kwekerij, het professionele karakter, het feit dat de woning onbewoond was en de aanwijzingen dat er eerdere oogsten waren, wordt het pand voor drie maanden gesloten.
Daarnaast is sprake van diefstal van elektriciteit.  

Het aanpakken van de productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit.
Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld.

Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden.
De ervaring leert dit het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.

Bron: Gemeente Dordrecht