Verkeersmaatregelen rondom The Passion

Waterbus
De op- en afbouwperiode van The Passion is van 10 tot en met 24 april.
In die periode is de Mazelaarsbrug afgesloten.
U bereikt de Waterbushalte Hooikade dan via de Korte Engelenburgerkade en de Hooikade.

Op 18 april vaart de Waterbus niet vanaf de Hooikade.
Dan vaart de Waterbus van en naar de Merwekade. De dienstregeling blijft hetzelfde.

Pollers Grote markt en Grotekerksplein
Van 10 tot en met 24 april staan de pollers naar beneden.
Dat is vanwege de werkzaamheden aan het evenemententerrein.

Verkeersmaatregelen rondom Maartensgat
De opbouw van The Passion is van 10 tot en met 17 april.
De afbouw is van 19 tot en met 24 april.

 • Verkeersregelaars begeleiden dan de werkzaamheden.
  De pollers van de Grote Markt en het Grotekerksplein staan naar beneden.
  De Korte Geldersekade is volledig afgesloten en autovrij. Uitzondering zijn de nood- en hulpdiensten.
  Tijdens de opbouw van 10 april tot en met 16 april geldt op de Lange Geldersekade eenrichtingsverkeer de stad in.
 • Komt u vanaf de Prinsenstraat en de Bomkade, dan rijdt u het gebied in via de Lange Geldersekade. Wilt u de stad uit, dan rijdt u via de Houttuinen (tijdelijk tweerichtingsverkeer) of via de Engelenburgerbrug en de Nieuwe Haven.
 • Komt u vanaf de Nieuwe Haven, dan rijdt u over de Engelenburgerbrug naar rechts via de Korte Engelenburgerkade het gebied in. Naar links rijdt u de Houttuinen in. U kunt niet via de Lange Geldersekade de stad uit.
 • Tijdens de afbouwperiode van 18 tot en met 24 april geldt op de Lange Geldersekade eenrichtingsverkeer de stad uit. U bereikt het gebied rondom het Maartensgat dan alleen via de Nieuwe Haven en Engelenburgerbrug of via de Houttuinen.
 • Bewoners in de Grotekerksbuurt bereiken het parkeerterrein van het Sint Jacobsplein en Sint Suraplein via de Houttuinen. Heeft u een toegangspasje tot de binnenstad, dan kunt u via de Visstraat rijden.

Verkeersmaatregelen tussen Maartensgat en Varkenmarkt
De opbouw van The Passion is op 17 april van 07.00 tot 22.00 uur.
De afbouw is op 19 april van 07.00 tot 22.00 uur.

 • De Lange Geldersekade is van 17 tot en met 19 april volledig afgesloten.
 • Op 17 april en 19 april bereikt u het Maartensgat alleen via de Houttuinen (tijdelijk tweerichtingsverkeer) en de Korte Engelenburgerkade.
 • Woont of werkt u in het gebied tussen Maartensgat en Varkenmarkt, dan krijgt u een doorlaatbewijs. De doorlaatpost is op de vaste locatie op de kop van de Varkenmarkt. Legt u het doorlaatbewijs goed zichtbaar achter uw voorruit voor een snelle afhandeling.

Evenemententerrein Maartensgat 18 april afgesloten en autovrij

 • Op 18 april is het evenemententerrein geheel gesloten voor verkeer (autovrij en parkeerverbod). Houdt u de verkeersborden met parkeerverboden goed in de gaten. Verkeerd geparkeerde auto’s worden weg gesleept.
 • Er komen tijdelijke fietsenstallingen op het Sint Suraplein, de Aardappelmarkt en het Stadshuisplein. Die locaties moeten op 18 april om 18.00 uur autovrij zijn.
 • Nood- en hulpdiensten hebben altijd toegang tot het evenementengebied.

Passantensteiger Maartensgat afgesloten
De passantensteiger in het Maartensgat is tijdens de opbouw van The Passion gesloten. Dit geldt voor de periode van 10 tot en met 23 april.

Prinsenstraat afgesloten
Op 18 april is de Prinsenstraat vanaf 08.00 uur afgesloten na de Grote Kalkstraat. Na 18.00 uur is de Prinsenstraat afgesloten vanaf de de Spuiboulevard. U kunt dan geen gebruik meer maken van de Prinsenstraat. Op de Elfhuizen, Boogjes en de Suikerstraat geldt dan tweerichtingsverkeer.

Bereikbaarheid bewoners Boogjes, Kalkhaven en Voorstraat
De Prinsenstraat wordt op 18 april om 18.00 uur afgesloten. Woont u in het gebied daarachter? Bijvoorbeeld in de Prinsenstraat, Binnen en Buiten Kalkhaven, Boogjes, of Voorstraat? Dan bereikt u het gebied met de auto  via de Elfhuizen, Boogjes en via de oversteek naar de Kleine Kalkstraat. Die straten worden namelijk tijdelijk tweerichtingsverkeer.

Nieuwe Haven 18 april beperkt bereikbaar per boot
De Nieuwe Haven is op 18 april beperkt open. Er wordt die dag maar 3 keer gedraaid. Wilt u iets regelen, dan vaart u gewoon in bij de Koninklijke Dordtse Roei- en  Zeil Vereniging (KDRZV). De Engelenburgerbrug wordt uitsluitend gedraaid om 08.00 uur, 12.00 uur en 16.00 uur. De brug staat dan circa 10 minuten omhoog. ’s Avonds na het evenement kunt u dus niet vertrekken. Voor een ligplaats betaalt u bij de KDRZV.

Bewoners Lijnbaangebied
Vanaf ongeveer 20.45 uur rijden bewoners in het Lijnbaangebied de wijk in en uit via het Energieplein. De poller staat daar dan naar beneden.

Alternatieve parkeermogelijkheden
Heeft u een parkeervergunning, dan kunt u overal in de binnenstad parkeren. Heeft u een inpandige garage in het Maartensgat, de Mazelaarsstraat, Hooikade, Korte Geldersekade, Korte Engelenburgerkade of het Grotekerksplein? Dan kunt u gratis parkeren in parkeergarage Veemarkt. Haalt u daarvoor van 8 tot en met 17 april tijdens kantooruren uitrijdkaarten op bij Intree Dordrecht (Dordrecht Marketing) aan de Spuiboulevard 99.

Scheepvaart tijdens uitzending The Passion
Tijdens de uitzending van The Passion laat Rijkswaterstaat schepen tussen de Zwijndrechtsebrug en Dordrecht langzamer varen. Dit is om golfslag te voorkomen.

Waar kan ik mijn fiets kwijt?
Tijdens The Passion zijn er vanaf 17.00 uur extra stallingen voor fietsen op het Stadhuisplein, de Houttuinen en het Sint Suraplein.

 

Bron: Gemeente Dordrecht