DrechtstedenvandaagZWIJNDRECHT – Op vrijdagochtend 18 mei 2018 zwaaide wethouder Jolanda de Witte en belangstellende het Roparun team Sterk Staaltje uit op het Raadhuisplein in Zwijndrecht voor hun deelname aan de Roparun vanaf Hamburg. De estafetteloop Roparun start in zowel Hamburg als Parijs op zaterdag 18 mei en eindigt op maandag 21 mei op de Binnenrotte in Rotterdam. De afteleggen afstand vanaf Hamburg is 565,0 en vanaf Parijs 529,4 kilometer. Er wordt gelopen en gefietst. In de grote vrachtwagen met stapelbedden en een keuken, die de deelnemers volgt, kunnen de lopers en fietsers eten, drinken en uitrusten. In totaal doen dit jaar 345 teams uit heel Nederland mee aan de Roparun. Roparun loopt voor het goede doel. Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun. Je kunt daarbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. De ontwikkeling van ‘palliatieve boxen’, een hulpmiddel voor mensen in een terminale fase die graag in de eigen thuisomgeving willen verblijven. Of de inrichting van een hospice om er voor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven. De voortgang van de Roparun is live te volgen via: https://www.roparunlive.nl/ Daarnaast is er ook een live-tracking. Zie voor meer daarover op: https://www.teamsterkstaaltje.nl/l/volg-ons-roparun-track-and-trace/ Voor wie meer wil weten: https://www.roparun.nl/ & https://www.teamsterkstaaltje.nl/ Deze digitale foto blijft eigendom v

ZWIJNDRECHT – Op vrijdagochtend 18 mei 2018 zwaaide wethouder Jolanda de Witte en belangstellende het Roparun team Sterk Staaltje uit op het Raadhuisplein in Zwijndrecht voor hun deelname aan de Roparun 2018 vanaf Hamburg.
De estafetteloop Roparun start in zowel Hamburg als Parijs op zaterdag 18 mei en eindigt op maandag 21 mei op de Binnenrotte in Rotterdam.
De afteleggen afstand vanaf Hamburg is 565,0 kilometer en vanaf Parijs 529,4 kilometer.
Er wordt gelopen en gefietst.
In de grote vrachtwagen met stapelbedden en een keuken, die de deelnemers volgt, kunnen de lopers en fietsers eten, drinken en uitrusten.
In totaal doen dit jaar 345 teams uit heel Nederland mee aan de Roparun.

Roparun loopt voor het goede doel.
Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun. Je kunt daarbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. De ontwikkeling van ‘palliatieve boxen’, een hulpmiddel voor mensen in een terminale fase die graag in de eigen thuisomgeving willen verblijven. Of de inrichting van een hospice om er voor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven.

De voortgang van de Roparun is live te volgen via: https://www.roparunlive.nl/
Daarnaast is er ook een live-tracking.
Zie voor meer over de live-tracking op: https://www.teamsterkstaaltje.nl/l/volg-ons-roparun-track-and-trace/ en volgt daar de instructies.

Voor wie meer wil weten: https://www.roparun.nl/ & https://www.teamsterkstaaltje.nl/