Debster's, een stichting die in Drechtsteden mensen helpt die niet rond kunnen komen

DRECHTSTEDEN – Stichting Debster’s Geef en Ontvang is in Dordrecht op zoek naar helpende handjes. De stichting zet zich in voor meer dan 1250 minderbedeelden binnen de Drechtsteden en is afhankelijk van donaties van goederen, giften en natuurlijk de o zo belangrijke vrijwilligers.

De stichting is dit initiatief gestart vanwege de veelal stille armoede onder gezinnen in Dordrecht en in de directe omgeving. In de huidige economie is het voor veel gezinnen moeilijk rondkomen per maand. Vaak worden gezinnen afgewezen voor onder andere de voedselbank en de kledingbank, omdat ze bijvoorbeeld een paar euro boven de grens zitten. Dit vonden ze erg schrijnend en  besloten om zich juist voor deze gezinnen in te zetten.

Mede door de hoge energieprijzen melden zich steeds meer hulpbehoevende mensen zich bij de Stichting. Naast dat de stichting zich niet alleen maar inzet voor het leveren van goederen (geen voedsel of witgoed), begeleiden ze ook de mensen naar de juiste organisaties voor de juiste hulp die nodig is. Mensen met financiële problemen zitten vaak vol stress en weten vaak de weg niet waar ze moet wezen voor de juiste hulp. Stichting Debster’s wijst ze op de mogelijkheden die er zijn en begeleiden ze indien nodig als ondersteuning. Ook is de stichting volop bezig met het organiseren van verschillende activiteiten en evenementen voor haar doelgroep

 

Door de vele aanmeldingen moet er ook veel werk worden verricht en de stichting kom nu handjes te kort.

Ze zoeken vrijwilligers die een paar uurtjes in de week tijd hebben om te helpen met onder andere het sorteren van de ingekomen spullen. Nadat de spullen zijn gecontroleerd en gesorteerd worden er pakketjes van gemaakt en worden ze naar een van de tien uitdeelpunten in de Drechtsteden gebracht. Op de Facebookpagina van Stichting Debster’s Geef en Ontvang worden de pakketjes aangeboden en kunnen de mensen die lid zijn reageren als ze interesse hebben.

Heeft u vragen, heeft u hulp nodig, wilt u hulp geven of zich aanmelden als vrijwilliger?

Neem dan contact op met Stichting Debster’s geef en ontvang Dordt of kijk voor meer informatie op hun website