DRECHTSTEDEN VANDAAG

Actueel nieuws uit de regio Drechtsteden en omstreken

Speel-In Hardinxveld-Giessendam ook dit jaar weer een groot succes.

aug 23, 2019
Speel-In Hardinxveld-Giessendam ook dit jaar weer een groot succes.

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De 41 ste Speel-In in Hardinxveld-Giessendam was ook dit jaar weer een enorm succes waar ook dit jaar weer een enorme hoeveelheid kinderen aan meededen.
De Speel-In werd gehouden van donderdag 22 augustus tot woensdag 28 augustus en was bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar.
Aan het eind van iedere zomervakantie wordt sporthal de Wielewaal omgetoverd tot een waar kindervakantiespektakel, de ‘Speel-In’ genaamd.

Ontstaansgeschiedenis

De Speel-In in Hardinxveld-Giessendam werd in 1979 opgericht door een aantal verenigingen en jeugdraden van verschillende kerken die verenigd waren in de jeugdraad van de Stichting Dorps Gemeenschap (SDG).
Het eerste jaar met een bescheiden opzet in de toen spiksplinternieuwe sporthal “De Wielewaal”. Het kinderaantal groeide elk jaar en ook het aantal activiteiten.
De Speel-In wordt al vanaf het begin georganiseerd volgens dezelfde formule: allerlei verschillende hoeken met de meest uiteenlopende activiteiten en ieder jaar wel weer iets nieuws.
Bij de opheffing van de SDG in 1984 besloot de Speel-In-groep als zelfstandige groep verder te gaan. Daarvoor kreeg de groep subsidie van de gemeente.
Later heeft de groep op verzoek van de gemeente zich aangesloten bij de stichting SKEW, die later is opgegaan in Servanda Stichting Welzijn.
Zij werd een zelfstandige projectgroep binnen deze stichting, met een apart budget en zelfstandige besluitvorming.
De organisatie bleef groeien, het aantal vrijwilligers bleef toenemen en ook het aantal bezoekers bleef stijgen.
Ook het aantal hoeken en activiteiten zijn blijven groeien. Werd eerst alleen de ruimte binnen de sporthal gebruikt, later moest ook de ruimte rondom de sporthal worden benut.

Geef een antwoord