Vrachtwagen verliest honderden liters rode diesel in Drechttunnel en Rijksweg A16.DORDRECHT - Op vrijdag 23 augustus 2019 heeft een politieagent op een motor een vrachtwagen afkomstig uit Turkije aan de kant gezet. Uit de trailer van de vrachtwagen lekte een flinke hoeveelheid vloeistof die op de de Rijksweg terecht kwam. Ook in Drechttunnel kwam een flinke hoeveelheid terecht. De politie dirigeerde de chauffeur naar de afrit Dordrecht - Centrum en liet de chauffeur bij het terrein van Rijkswaterstaat aan de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht stoppen. Bij inspectie bleek er een grote hoeveelheid rode diesel uit de trailer te stromen. Door de gelekte dieselolie werd er ook geruime tijd een tunnelbuis afgesloten wat voor flinke files zorgde. De dieselolie bleek afkomstig te zijn van een aggregaat die in de trailer stond, deze had de chauffeur kort daarvoor geladen in Capelle aan de IJssel Ook de brandweer werd opgeroepen die samen met Rijkswaterstaat een plan van aanpak maakte om de gelekte diesel olie op te ruimen. Grote schoonmaakvrachtwagen van het bedrijf Wilchem moesten een flink stuk schoonmaken. In de Drechttunnel moesten ze een flink aantal keren heen en weer rijden om de baan weer schoon te maken , want die was spiegelglas door de dieselolie geworden. Vervolgens konden ze het spoor volgen en schoonmaken tot aan de vrachtwagen. Een grote takelwagen heeft het aggregaat uit de trailer getakeld en vervolgens in een klaarstaande lekbak trailer gezet. Vervolgens heeft de brandweer de vrachtwagen schoongespoten , daarna konden de vrachtwagens van Wilchem de boel schoonmaken. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK
DORDRECHT – Op vrijdag 23 augustus 2019 heeft een politieagent op een motor een vrachtwagen afkomstig uit Turkije aan de kant gezet.
Uit de trailer van de vrachtwagen lekte een flinke hoeveelheid vloeistof die op de de Rijksweg terecht kwam.
Ook in Drechttunnel kwam een flinke hoeveelheid terecht.
De politie dirigeerde de chauffeur naar de afrit Dordrecht – Centrum en liet de chauffeur bij het terrein van Rijkswaterstaat aan de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht stoppen.
Bij inspectie bleek er een grote hoeveelheid rode diesel uit de trailer te stromen.
Door de gelekte dieselolie werd er ook geruime tijd een tunnelbuis afgesloten wat voor flinke files zorgde.
De dieselolie bleek afkomstig te zijn van een aggregaat die in de trailer stond, deze had de chauffeur kort daarvoor geladen in Capelle aan de IJssel
Ook de brandweer werd opgeroepen die samen met Rijkswaterstaat een plan van aanpak maakte om de gelekte diesel olie op te ruimen.
Grote schoonmaakvrachtwagen van het bedrijf Wilchem
moesten een flink stuk schoonmaken.
In de Drechttunnel moesten ze een flink aantal keren heen en weer rijden om de baan weer schoon te maken , want die was spiegelglas door de dieselolie geworden.
Vervolgens konden ze het spoor volgen en schoonmaken tot aan de vrachtwagen.
Een grote takelwagen heeft het aggregaat uit de trailer getakeld en vervolgens in een klaarstaande lekbak trailer gezet.
Vervolgens heeft de brandweer de vrachtwagen schoongespoten , daarna konden de vrachtwagens van Wilchem de boel schoonmaken.