Schaatsen voor water op schaatsbaan in Dordrecht.DORDRECHT - Op donderdag 22 november 2018 stonden bijna tweehonderd kinderen op de schaatsbaan van Optisport van de scholen - Dordtse Schoolgemeenschap en De Fontein uit Dordrecht, SBO De Cirkel uit Capelle ad IJssel en De Wijgaard uit Barendrecht op Sportboulevard in Dordrecht klaar om te starten met het rondjes schaatsen voor het goede doel om geld op te halen voor schoon drinkwater in Ethiopië. Met de opbrengst van Schaatsen voor Water 2018 legt Plan International Nederland op basisscholen in Amhara, in het noordwesten van Ethiopië, een waterpomp en watertanks aan. Hierdoor hoeven meisjes geen water meer te halen en kunnen zij naar school. Ook worden aparte toiletblokken voor meisjes gebouwd en een invalidetoilet. Er komen speciale clubs waar leerlingen les krijgen over handen wassen, bacteriën en een juist gebruik van de wc’s. Dankzij de inzet van scholieren in Nederland krijgen duizenden kinderen in Ethiopië toegang tot veilig drinkwater en betere hygiëne. In totaal gingen ruim 500 scholieren uit Zuid-Holland de ijsbaan op. Schaatsen voor Water is een landelijk evenement van Plan International Nederland. De afgelopen weken hebben vrijwilligers ruim 350 gastlessen gegeven over het project op scholen in het hele land. Er doen van 12 tot 23 november zo’n 8.000 leerlingen mee, die zich laten sponsoren door familie, buren, vrienden en kennissen. De leerlingen gaan de uitdaging aan om 8 kilometer te schaatsen; dat is dezelfde afstand die kinderen in Ethiopië nu gemiddeld moeten lopen om water te halen. Dit jaar hebben de kinderen voor het eerst via de nieuwe website www.planschaatsenvoorwater.nl donateurs gezocht en daar kunnen ze per groep direct zien wat de donatiestand is. Met hun deelname kunnen de kinderen ook twee prijzen winnen. Er is een prijs voor de groep met de hoogste opbrengst en een sportiviteitsprijs voor de groep die de meeste kilometers heeft geschaatst. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden

DORDRECHT – Op donderdag 22 november 2018 stonden bijna tweehonderd kinderen op de schaatsbaan van Optisport van de scholen – Dordtse Schoolgemeenschap en De Fontein uit Dordrecht, SBO De Cirkel uit Capelle ad IJssel en De Wijgaard uit Barendrecht op Sportboulevard in Dordrecht klaar om te starten met het rondjes schaatsen voor het goede doel om geld op te halen voor schoon drinkwater in Ethiopië.

Met de opbrengst van Schaatsen voor Water 2018 legt Plan International Nederland op basisscholen in Amhara, in het noordwesten van Ethiopië, een waterpomp en watertanks aan.
Hierdoor hoeven meisjes geen water meer te halen en kunnen zij naar school.
Ook worden aparte toiletblokken voor meisjes gebouwd en een invalidetoilet.
Er komen speciale clubs waar leerlingen les krijgen over handen wassen, bacteriën en een juist gebruik van de wc’s.

Dankzij de inzet van scholieren in Nederland krijgen duizenden kinderen in Ethiopië toegang tot veilig drinkwater en betere hygiëne.
In totaal gingen ruim 500 scholieren uit Zuid-Holland de ijsbaan op.
Schaatsen voor Water is een landelijk evenement van Plan International Nederland.
De afgelopen weken hebben vrijwilligers ruim 350 gastlessen gegeven over het project op scholen in het hele land.

Er doen van 12 tot 23 november zo’n 8.000 leerlingen mee, die zich laten sponsoren door familie, buren, vrienden en kennissen.
De leerlingen gaan de uitdaging aan om 8 kilometer te schaatsen; dat is dezelfde afstand die kinderen in Ethiopië nu gemiddeld moeten lopen om water te halen.

Dit jaar hebben de kinderen voor het eerst via de nieuwe website www.planschaatsenvoorwater.nl donateurs gezocht en daar kunnen ze per groep direct zien wat de donatiestand is.
Met hun deelname kunnen de kinderen ook twee prijzen winnen.
Er is een prijs voor de groep met de hoogste opbrengst en een sportiviteitsprijs voor de groep die de meeste kilometers heeft geschaatst.