Leerlingen van OBS De Knotwilg uit Papendrecht houden oversteekcampagne.PAPENDRECHT - Op vrijdag 23 november 2018 stonden leerlingen van van OBS De Knotwilg uit Papendrecht aan de Veerweg voor een oversteekcampagne . De oversteekcampagne is noodzakelijk voor verkeersveiligheid. De leerlingen van groep 7 waren gekleed als echte oversteekhelden, met rode cape en masker. Een aantal leerlingen sprak samen met de politie automobilisten aan en overhandigde een sticker en een flyer over de campagne. Deze campagne is ontwikkeld vanwege het relatief hoge aantal fietsslachtoffers op 50 km/uur wegen bij oversteekplaatsen in de regio Drechtsteden. Op drukke momenten zoals in de ochtend en middag, wanneer schoolkinderen oversteken kun je als voetganger, maar zeker ook als fietser of automobilist, het overzicht soms kwijtraken. Voetgangers en fietsers zijn hierbij een kwetsbare groep. Een echte oversteekheld overziet de verkeerssituatie. De nieuwe oversteekcampagne past goed binnen de doelstelling van de Drechtsteden om samen te werken en kennis te delen. 7 gemeenten, maatschappelijke organisaties en de politie werken nauw samen op het gebied van verkeersveiligheid. Deze campagne sluit aan bij de provinciale slogan: Maak een punt van nul verkeersslachtoffers. Doe mee!’ KR Communicatie uit Dordrecht ontwikkelde de campagne. www.maakeenpuntvannul.nl of Facebook/oversteekheld. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

PAPENDRECHT – Op vrijdag 23 november 2018 stonden leerlingen van OBS De Knotwilg uit Papendrecht aan de Veerweg voor een oversteekcampagne .
De oversteekcampagne is noodzakelijk voor verkeersveiligheid.
De leerlingen van groep 7 waren gekleed als echte oversteekhelden, met rode cape en masker.
Een aantal leerlingen sprak samen met de politie automobilisten aan en overhandigde een sticker en een flyer over de campagne.
Deze campagne is ontwikkeld vanwege het relatief hoge aantal fietsslachtoffers op 50 km/uur wegen bij oversteekplaatsen in de regio Drechtsteden.
Op drukke momenten zoals in de ochtend en middag, wanneer schoolkinderen oversteken kun je als voetganger, maar zeker ook als fietser of automobilist, het overzicht soms kwijtraken.
Voetgangers en fietsers zijn hierbij een kwetsbare groep.
Een echte oversteekheld overziet de verkeerssituatie.
De nieuwe oversteekcampagne past goed binnen de doelstelling van de Drechtsteden om samen te werken en kennis te delen. 7 gemeenten, maatschappelijke organisaties en de politie werken nauw samen op het gebied van verkeersveiligheid.
Deze campagne sluit aan bij de provinciale slogan: Maak een punt van nul verkeersslachtoffers. Doe mee!’ KR Communicatie uit Dordrecht ontwikkelde de campagne. www.maakeenpuntvannul.nl of Facebook/oversteekheld.