Nieuwe ambtsketen voor MolenlandenHOORNAAR - Op dinsdag 17 december 2019 nam burgemeester Dirk van der Borg de ambtsketen van Molenlanden in ontvangst uit handen van goudsmid Chris Sommer uit Noordeloos. De overhandiging vond plaats aan het begin van de besluitvormende raadsvergadering. De ambtsketen heeft een draaibare munt met aan de ene zijde het nieuwe gemeentewapen en aan de andere zijde het rijkswapen. Verder telt de keten twintig penningen, onderling verbonden met schakels. In elke penning staat een kenmerk van één van de 19 dorpen en de stad. Zo zijn alle kernen van Molenlanden in de keten vertegenwoordigd. De historische verenigingen zijn via het Historisch Collectief Molenlanden aangehaakt om mee te denken over een kenmerkende weergave van iedere kern. Door deze samenwerking tussen een lokale goudsmid en de historische verenigingen is de ambtsketen een echt streekproduct geworden. Burgemeester Dirk van der Borg: “Het is geweldig om te zien dat ons prachtige gebied mensen steeds weet te inspireren. Deze nieuwe ambtsketen is hier een mooi voorbeeld van. De schakels die verwijzen naar het water en de 20 penningen die symbool staan voor onze dorpen en stad. Op de penningen staan diverse afbeeldingen, van oude gemeentehuizen tot de zwaan van Arkel. De keten verwijst naar de historie, maar heeft tegelijkertijd een eigentijds ontwerp. Zo komen heden en verleden samen en heeft Molenlanden een ambtsketen die bestand is voor de toekomst.” Eerder dit jaar werd een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerp van de ambtsketen. Zes deelnemers uit de regio, waaronder een aantal goudsmeden van beroep, maakten een ontwerp. Deze zes ontwerpen liepen uiteen in een diversiteit van stijlen, van klassieke ontwerpen tot moderne designs. Een aantal medewerkers, afgevaardigden van de raad en de burgemeester hebben de ontwerpen beoordeeld. Zij kozen unaniem voor het ontwerp van Chris Sommer, dat geïnspireerd is op de dorpen en de natuur van Molenlanden. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. W

HOORNAAR – Op dinsdag 17 december 2019 nam burgemeester Dirk van der Borg de ambtsketen van Molenlanden in ontvangst uit handen van goudsmid Chris Sommer uit Noordeloos.
De overhandiging vond plaats aan het begin van de besluitvormende raadsvergadering.
De ambtsketen heeft een draaibare munt met aan de ene zijde het nieuwe gemeentewapen en aan de andere zijde het rijkswapen. Verder telt de keten twintig penningen, onderling verbonden met schakels. In elke penning staat een kenmerk van één van de 19 dorpen en de stad. Zo zijn alle kernen van Molenlanden in de keten vertegenwoordigd. De historische verenigingen zijn via het Historisch Collectief Molenlanden aangehaakt om mee te denken over een kenmerkende weergave van iedere kern. Door deze samenwerking tussen een lokale goudsmid en de historische verenigingen is de ambtsketen een echt streekproduct geworden.
Burgemeester Dirk van der Borg: “Het is geweldig om te zien dat ons prachtige gebied mensen steeds weet te inspireren. Deze nieuwe ambtsketen is hier een mooi voorbeeld van. De schakels die verwijzen naar het water en de 20 penningen die symbool staan voor onze dorpen en stad. Op de penningen staan diverse afbeeldingen, van oude gemeentehuizen tot de zwaan van Arkel. De keten verwijst naar de historie, maar heeft tegelijkertijd een eigentijds ontwerp. Zo komen heden en verleden samen en heeft Molenlanden een ambtsketen die bestand is voor de toekomst.”
Eerder dit jaar werd een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerp van de ambtsketen. Zes deelnemers uit de regio, waaronder een aantal goudsmeden van beroep, maakten een ontwerp. Deze zes ontwerpen liepen uiteen in een diversiteit van stijlen, van klassieke ontwerpen tot moderne designs. Een aantal medewerkers, afgevaardigden van de raad en de burgemeester hebben de ontwerpen beoordeeld. Zij kozen unaniem voor het ontwerp van Chris Sommer, dat geïnspireerd is op de dorpen en de natuur van Molenlanden.