Nationale Pannenkoekendag in Hardinxveld-GiessendamHARDINXVELD-GIESSENDAM – Op vrijdag 16 maart 2018 maakte leerlingen van basisschool De Driemaster in Hardinxveld-Giessendam met hun grootouders kunstpannenkoeken in de stijl van Mondriaan en Vincent van Gogh. Al jaren organiseert Koopmans/Tefal deze dag in samenwerking met scholen. De Driemaster doet hier al jaren aan mee. Omdat de school van 8 tot en met 22 maart het jaarlijkse project “Kunst in de basisschool” heeft, was besloten dat er dit jaar “kunst”pannenkoeken in de stijl van Mondriaan en Van Gogh gemaakt zouden worden. Al vroeg in de ochtend waren er radio- en televisieactiviteiten in de school, zoals een live uitzending van Goedemorgen Nederland, waar een cameraploeg van NPO1 opnames maakte. Bovendien was Saakje, van Koffietijd, ook van de partij en hielp met bakken. Naast het maken van de kunstpannenkoeken maakte de kinderen met hun opa’s en oma’s ook een schilderij, “De pannenkoekeneters”, gebaseerd op “De aardappeleters” van Vincent van Gogh. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Op vrijdag 16 maart 2018 maakte leerlingen van basisschool De Driemaster in Hardinxveld-Giessendam met hun grootouders kunstpannenkoeken in de stijl van Mondriaan en Vincent van Gogh.
Al jaren organiseert Koopmans/Tefal deze dag in samenwerking met scholen.
De Driemaster doet hier al jaren aan mee.
Omdat de school van 8 tot en met 22 maart het jaarlijkse project “Kunst in de basisschool” heeft, was besloten dat er dit jaar “kunst”pannenkoeken in de stijl van Mondriaan en Van Gogh gemaakt zouden worden.
Al vroeg in de ochtend waren er radio- en televisieactiviteiten in de school, zoals een live uitzending van Goedemorgen Nederland, waar een cameraploeg van NPO1 opnames maakte.
Bovendien was Saakje, van Koffietijd, ook van de partij en hielp met bakken.
Naast het maken van de kunstpannenkoeken maakte de kinderen met hun opa’s en oma’s ook een schilderij, “De pannenkoekeneters”, gebaseerd op “De aardappeleters” van Vincent van Gogh.