Molenbewoners Kinderdijk delen ansichtkaarten uit aan toeristen tegen overtoerisme.KINDERDIJK - Op zaterdag 10 november 2018 werd er door de molenbewoners van Kinderdijk ansichtkaarten uitgedeeld aan toeristen. De molenbewoners van Kinderdijk doen dit om een signaal af te geven dat ze in het gebied wonen en dat de overlast van toerisme toeneemt. De bewoners zijn verontwaardigd dat ze, ondanks beloften, niet betrokken worden bij plannen in het Werelderfgoed Kinderdijk. “Toerisme overkomt ons en heeft grote gevolgen voor ons Werelderfgoed en voor onze leefomgeving.” De ansichtkaarten, met tekst in het Engels, tonen het beroemde panorama van Kinderdijk. Met daarop de tekst (vertaald uit het Engels) “Bedankt voor je bezoek. Wij wonen hier al eeuwen. 600.000 toeristen per jaar, 60 bewoners. Verhouding 10.000 tegen 1. #Overtoerisme. Ook op andere plekken op deze wereld wordt geklaagd dat het toerisme een aanslag is op de leefomgeving van bewoners. Amsterdam, Venetië, Dubrovnik, Barcelona. De meeste toeristen zagen de ansichtkaarten als leuk aandenken die ze dankbaar in ontvangt namen. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK
KINDERDIJK – Op zaterdag 10 november 2018 werd er door de molenbewoners van Kinderdijk ansichtkaarten uitgedeeld aan toeristen.
De molenbewoners van Kinderdijk doen dit om een signaal af te geven dat ze in het gebied wonen en dat de overlast van toerisme toeneemt.
De bewoners zijn verontwaardigd dat ze, ondanks beloften, niet betrokken worden bij plannen in het Werelderfgoed Kinderdijk. “Toerisme overkomt ons en heeft grote gevolgen voor ons Werelderfgoed en voor onze leefomgeving.”
De ansichtkaarten, met tekst in het Engels, tonen het beroemde panorama van Kinderdijk. Met daarop de tekst (vertaald uit het Engels) “Bedankt voor je bezoek. Wij wonen hier al eeuwen. 600.000 toeristen per jaar, 60 bewoners. Verhouding 10.000 tegen 1. #Overtoerisme.
Ook op andere plekken op deze wereld wordt geklaagd dat het toerisme een aanslag is op de leefomgeving van bewoners. Amsterdam, Venetië, Dubrovnik, Barcelona.
De meeste toeristen zagen de ansichtkaarten als leuk aandenken die ze dankbaar in ontvangt namen.