Koning Willem Alexander aanwezig bij start 'Ode aan de Synode' in DordrechtDORDRECHT - Op zaterdag 10 november 2018 was Koning Willem-Alexander in Dordrecht aanwezig bij de start van de 'Ode aan de Synode. De koning kwam om 19.30 uur aan bij de Augustijnenkerk aan de Voorstraat in de binnenstad van Dordrecht, waar ook het voltallig college van de gemeente van Dordrecht op de Koning aan het wachten was. Om 19.00 uur wandelde de Koning naar Het Hof van Nederland , daar zette de koning op het plein van Het Hof van Nederland symbolisch een robotarm in werking die gedurende negen maanden de Statenbijbel kalligrafeert. Vervolgens ging de koning met het gezelschap door de Kloostertuin, via het Augustijnenkamp en de Lastig Eendstraat naar het Dordrechts Museum. In het museum opende de Koning de tentoonstelling Werk, bid & bewonder - Een nieuwe kijk op kunst en calvinisme. De route van de koning was op de meeste plaatsen toegankelijk voor publiek. Rond 20.00 uur vertrok de koning vanuit het Dordrechts Museum. Van 10 november 2018 tot 29 mei 2019 viert Dordrecht onder de noemer 'Ode aan de Synode' precies 400 jaar later het belang van deze bijeenkomst met een programma voor een breed publiek. Inwoners, culturele en kerkelijke instellingen organiseren vele activiteiten zoals tentoonstellingen, congressen, films, concerten, lezingen en debatten, theater, rondwandelingen, muurschilderingen en verschillende bijzondere culturele projecten. Meer informatie: www.synode400.nl Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op zaterdag 10 november 2018 was koning Willem-Alexander in Dordrecht bij de start van ‘Ode aan de Synode’.

De koning kwam om 19.30 uur aan bij de Augustijnenkerk aan de Voorstraat in de binnenstad van Dordrecht, waar ook het voltallig college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht op de Koning aan het wachten was.

Om 19.00 uur wandelde de Koning naar Het Hof van Nederland , daar zette de koning op het plein van Het Hof van Nederland symbolisch een robotarm in werking die gedurende negen maanden de Statenbijbel kalligrafeert.

Vervolgens ging de koning met het gezelschap door de Kloostertuin, via het Augustijnenkamp en de Lastig Eendstraat naar het Dordrechts Museum.

In het museum opende de koning de tentoonstelling Werk, bid & bewonder – Een nieuwe kijk op kunst en calvinisme.

Rond 20.00 uur vertrok de koning vanuit het Dordrechts Museum.

Van 10 november 2018 tot 29 mei 2019 viert Dordrecht onder de noemer ‘Ode aan de Synode’ precies 400 jaar later het belang van deze bijeenkomst met een programma voor een breed publiek.

Inwoners, culturele en kerkelijke instellingen organiseren vele activiteiten zoals tentoonstellingen, congressen, films, concerten, lezingen en debatten, theater, rondwandelingen, muurschilderingen en verschillende bijzondere culturele projecten.

Meer informatie: www.synode400.nl