Opening Beursvloer DordrechtDORDRECHT - Op maandag 12 november 2018 nam wethouder Rik van der Linden de eerste fietsvlonders op de Voorstraat Noord in gebruik. Een fietsvlonder is een tijdelijke fietsparkeervoorziening voor tien fietsen die op een parkeerplaats voor auto's geplaatst wordt. Met de fietsvlonders onderzoekt de gemeente of het tekort aan fietsparkeervoorzieningen kan worden opgelost en of fietsers hun fiets op die specifieke locatie parkeren. Als blijkt dat de vlonder goed wordt gebruikt en de buurt toe kan met een autoparkeerplaats minder kan de plek definitief worden ingericht voor het parkeren van fietsen. De vlonder gaat dan weer naar een andere test locatie. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op maandag 12 november 2018 nam wethouder Rik van der Linden de eerste fietsvlonders op de Voorstraat Noord in gebruik.
Een fietsvlonder is een tijdelijke fietsparkeervoorziening voor tien fietsen die op een parkeerplaats voor auto’s geplaatst wordt.
Met de fietsvlonders onderzoekt de gemeente of het tekort aan fietsparkeervoorzieningen kan worden opgelost en of fietsers hun fiets op die specifieke locatie parkeren.
Als blijkt dat de vlonder goed wordt gebruikt en de buurt toe kan met een autoparkeerplaats minder kan de plek definitief worden ingericht voor het parkeren van fietsen.
De vlonder gaat dan weer naar een andere test locatie.