Inwoners van Sliedrecht op excursie bij Peute Papier Recycling in Dordrecht.DORDRECHT/SLIEDRECHT - Op vrijdag 26 januari 2018 heeft de gemeente Sliedrecht voor geïnteresseerde van haar gemeente een excursie bij Peute Papier Recycling in Dordrecht georganiseerd. Om half een vertrok er een touringcar vanaf het gemeentehuis in Sliedrecht om de geïnteresseerde naar Dordrecht te brengen die mee met de gratis excursie deden. Bij aankomst bij het recyclingbedrijf werden de mensen getrakteerd op een echte Dordtse Brokking gebakje en een lekker bakje koffie. Na een kort voorwoord en uitleg wat er hier op het recyclingbedrijf gebeurde werd er begonnen met de excursie door het recyclingbedrijf waar de bezoekers hun ogen uitkeken naar de enorme balen papier en de enorme machines die het papier sorteerde en perste tot grote zware balen van wel 1000 kilo. In februari 2014 en oktober 2015 is er een bezoek gebracht aan de installatie waar de lege verpakkingen van plastic, blik en drankenkartons worden verwerkt en in oktober 2015 is tevens een bezoek gebracht aan de verwerker van glas. Helaas zijn er volgens de gemeente nog bewoners die denken te weten dat het goed gescheiden herbruikbaar afval toch wordt verbrand. Voor een juiste voorlichting organiseert de gemeente Sliedrecht verschillende excursies. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT/SLIEDRECHT – Op vrijdag 26 januari 2018 heeft de gemeente Sliedrecht voor geïnteresseerde van haar gemeente een excursie bij Peute Papier Recycling in Dordrecht georganiseerd.
Om half een vertrok er een touringcar vanaf het gemeentehuis in Sliedrecht om de geïnteresseerde naar Dordrecht te brengen die mee met de gratis excursie deden.
Bij aankomst bij het recyclingbedrijf werden de mensen getrakteerd op een echte Dordtse Brokking gebakje en een lekker bakje koffie.
Na een kort voorwoord en uitleg wat er hier op het recyclingbedrijf gebeurde werd er begonnen met de excursie door het recyclingbedrijf waar de bezoekers hun ogen uitkeken naar de enorme balen papier en de enorme machines die het papier sorteerde en perste tot grote zware balen van wel 1000 kilo.
In februari 2014 en oktober 2015 is er een bezoek gebracht aan de installatie waar de lege verpakkingen van plastic, blik en drankenkartons worden verwerkt en in oktober 2015 is tevens een bezoek gebracht aan de verwerker van glas.
Helaas zijn er volgens de gemeente nog bewoners die denken te weten dat het goed gescheiden herbruikbaar afval toch wordt verbrand.
Voor een juiste voorlichting organiseert de gemeente Sliedrecht verschillende excursies.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent  en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.
EB/ETIENNE BUSINK