Wietplantage ontdekt in pand aan de Merwedestraat in DordrechtWietplantage ontdekt in pand aan de Merwedestraat in Dordrecht. DORDRECHT - op woensdag 13 februari 2019 heeft de politie na onderzoek een wietplantage aangetroffen in een pand aan de Merwedestraat in Dordrecht. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – 26 juni 2019 –

Wie met eigen ogen een hennepkwekerij wil zien, kan op donderdag 27 juni terecht op het Statenplein in Dordrecht. Daar staat tussen 10.00 en 16.00 uur een container waarin een hennepkwekerij is nagebouwd.

Medewerkers van organisaties die betrokken zijn bij de aanpak van georganiseerde hennepteelt, zoals netbeheerder Stedin, politie, brandweer en gemeente, vertellen bezoekers hoe je een kwekerij kunt herkennen, over de gevaren ervan en wat je kunt doen als je een vermoeden hebt van een kwekerij.

Zo’n hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar is dat zeker niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen, worden omringd door zware criminaliteit en maken de buurt onveilig. Het brandgevaar voor omwonenden is groot; vaak tappen henneptelers op onveilige manier elektriciteit af, waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Waterschade is ook een van de gevolgen van een kwekerij. Het is vaak de alertheid van bewoners die er voor zorgt dat een hennepkwekerij kan worden ontdekt en vernietigd.

Persbericht gemeente Dordrecht