Hennepkwekerij in container op StatenpleinHennepkwekerij in container op Statenplein DORDRECHT - Donderdag 27 juni 2019 - Wie met eigen ogen een hennepkwekerij wilde zien, kon vandaag terecht op het Statenplein in Dordrecht. Daar stond een container waarin een hennepkwekerij is nagebouwd. Medewerkers van organisaties die betrokken zijn bij de aanpak van georganiseerde hennepteelt, zoals netbeheerder Stedin, politie, brandweer en gemeente, vertelde bezoekers hoe je een kwekerij kunt herkennen, over de gevaren ervan en wat je kunt doen als je een vermoeden hebt van een kwekerij. Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar is dat zeker niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen, worden omringd door zware criminaliteit en maken de buurt onveilig. Het brandgevaar voor omwonenden is groot en vaak tappen henneptelers op onveilige manier elektriciteit af, waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Ook waterschade kan een van de gevolgen van een kwekerij. Het is vaak door de alertheid van bewoners dat een hennepkwekerij kan worden ontdekt en vernietigd.Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK
DORDRECHT – Donderdag 27 juni 2019 – Wie met eigen ogen een hennepkwekerij wilde zien, kon vandaag terecht op het Statenplein in Dordrecht. Daar stond een container waarin een hennepkwekerij is nagebouwd.
Medewerkers van organisaties die betrokken zijn bij de aanpak van georganiseerde hennepteelt, zoals netbeheerder Stedin, politie, brandweer en gemeente, vertelde bezoekers hoe je een kwekerij kunt herkennen, over de gevaren ervan en wat je kunt doen als je een vermoeden hebt van een kwekerij.
Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar is dat zeker niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen, worden omringd door zware criminaliteit en maken de buurt onveilig.
Het brandgevaar voor omwonenden is groot en vaak tappen henneptelers op onveilige manier elektriciteit af, waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Ook waterschade kan een van de gevolgen van een kwekerij.
Het is vaak door de alertheid van bewoners dat een hennepkwekerij kan worden ontdekt en vernietigd.