Filmopnames Lyrebird in DordrechtDORDRECHT – Op dinsdag 24 april 2018 vonden in de Dordtse binnenstad filmopname plaats voor de internationale film Lyrebird. De Grotekerksbuurt, Stadhuisplein en de Groenmarkt waren ingericht als filmdecor en het gebied was afgesloten voor iedereen die er niets te zoeken had. Een beveiliger sprak zelf over ‘Amerikaans gebied’. Zelfs de leeuwen voor het stadhuis hebben een ander kleurtje gekregen. De film wordt geregistreerd door Dan Friedman en de hoofdpersoon in de film, Han van Meegeren, wordt gespeelt door de Hollywoodster Guy Pearce, die inmiddels op de filmset gespot is. Lyrebird speelt zich af in het tweede deel van Wereldoorlog II. Op woensdag 25 vinden er nog meer filmopnames plaats in het gebied. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op dinsdag 24 april 2018 vonden in de Dordtse binnenstad filmopname plaats voor de internationale film Lyrebird.
De Grotekerksbuurt, Stadhuisplein en de Groenmarkt waren ingericht als filmdecor en het gebied was afgesloten voor iedereen die er niets te zoeken had.
Een beveiliger sprak zelf over ‘Amerikaans gebied’.
Zelfs de leeuwen voor het stadhuis hadden een ander kleurtje gekregen.
De film wordt geregistreerd door Dan Friedman en de hoofdpersoon in de film, Han van Meegeren, wordt vertolkt door de Hollywoodster Guy Pearce, die inmiddels op de filmset gespot is.
Lyrebird speelt zich af in het tweede deel van Wereldoorlog II.
Op woensdag 25 april 2018 vinden er nog meer filmopnames plaats in het gebied.