DrechtstedenvandaagDORDRECHT – Op 24 april 2018 feliciteerde wethouder Karin Lambrechts de heer Jeroen Ravelli als duizendste aanmelder als burgerhulpverlener bij Hartveilig Wonen in Dordrecht. De heer Ravilli kreeg van de wethouder aan mooie bos bloemen overhandigd. Hartveilig Wonen bestaat uit burgerhulpverleners die wonen en/of werken in de gemeente en die getraind zijn om te reanimeren en/of te defibrilleren. Deze burgerhulpverleners worden opgeroepen door de meldkamer van 112, wanneer een hartstilstand wordt vermoed. Alarmering kan via een app op de telefoon of via een sms-bericht. Gealarmeerde burgerhulpverleners worden gevraagd te reageren op de oproep. De ingezette burgerhulpverleners krijgen via hun smartphone de exacte locatie van de calamiteit en/of de AED door, inclusief routebeschrijving. De burgerhulpverleners verlenen acute hulp totdat het ambulancepersoneel dit overneemt. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op dinsdag 24 april 2018 feliciteerde wethouder Karin Lambrechts de heer Jeroen Ravelli als duizendste burgerhulpverlener bij Hartveilig Wonen in Dordrecht.
De heer Ravilli kreeg van de wethouder aan mooie bos bloemen overhandigd.

Hartveilig Wonen bestaat uit burgerhulpverleners die wonen en/of werken in de gemeente en die getraind zijn om te reanimeren en/of te defibrilleren. Deze burgerhulpverleners worden opgeroepen door de meldkamer van 112, wanneer een hartstilstand wordt vermoed. Alarmering kan via een app op de telefoon of via een sms-bericht. Gealarmeerde burgerhulpverleners worden gevraagd te reageren op de oproep. De ingezette burgerhulpverleners krijgen via hun smartphone de exacte locatie van de calamiteit en/of de AED door, inclusief routebeschrijving.
De burgerhulpverleners verlenen acute hulp totdat het ambulancepersoneel dit overneemt.