Essenhof geen toeristische attractieDORDRECHT – Zaterdag 9 juni 2018 – Op haar website laat Essenhof weten een plek voor rust en bezinning te blijven en neemt afstand van de term ‘toeristische attractie’, zoals dat in de media is verschenen. Volgens Essenhof gaat het geschetste beeld dan ook verder dan waar zij voor staan en betreuren dat zeer te aanzien van nabestaanden. Volgens het artikel blijft Essenhof primair een plek van rust en bezinning, waar nabestaande hun geliefde kunnen gedenken. Tegelijk gaat het artikel van 5 juni 2018 verder door het woord bezinning in breder perspectief te plaatsen en zeggen, dat de Essenhof een bijzonder plek van de historie van Dordrecht is, een groene oase in de stad, een plek van bezinning. Het is een plek die de moeite waard is om bezocht te worden, maar dan wel met respect. Zie voor het hele artikel: https://www.essenhof.nl/essenhof/nieuws-en-agenda/nieuws/essenhof-blijft-een-plek-van-rust-en-bezinning Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Zaterdag 9 juni 2018 – Op haar website laat Essenhof weten een plek voor rust en bezinning te blijven en neemt afstand van de term ‘toeristische attractie’, zoals dat in de media is genoemd.
Volgens Essenhof gaat het geschetste beeld dan ook verder dan waar zij voor staan en betreuren dat zeer te aanzien van nabestaanden.
In het artikel blijft Essenhof primair een plek van rust en bezinning, waar nabestaanden hun geliefden kunnen gedenken.

Tegelijk gaat het artikel van 5 juni 2018 verder door het woord ‘bezinning’ in breder perspectief te plaatsen en zeggen, dat de Essenhof een bijzonder plek van de historie van Dordrecht is, een groene oase in de stad, een plek van bezinning.
Het is een plek die de moeite waard is om bezocht te worden, maar dan wel met respect.
Zie voor het hele artikel: https://www.essenhof.nl/essenhof/nieuws-en-agenda/nieuws/essenhof-blijft-een-plek-van-rust-en-bezinning

Algemene begraafplaats Essenhof dateert uit 1829.
In het begin werd er alleen begraven, maar tegenwoordig is er ook een strooiakker en een urnentuin voor de as van mensen die gecremeerd zijn.
Ook zijn er afgezonderde grafvelden voor Armeniërs, Moslims, kinderen en zijn er grafkelders gebouwd voor begravingen in een algemeen graf.
De begraafplaats aan de Zuidendijk, in het voormalige Dubbeldam, valt sinds 1968 ook onder het beheer van Essenhof.
De Katholieke begraafplaats aan de Reeweg is echter in het beheer van een particuliere stichting en staat los van de gemeentelijke begraafplaatsen.

De Joodse begraafplaats, achter Essenhof, aan de Nieuweweg, dateert uit 1869 en is eigendom van het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap. Deze begraafplaats wordt wel onderhouden door Essenhof, die bij begrafenissen ook ondersteuning biedt.

Op het oudste deel van Essenhof, dat het makkelijkst te bereiken is via de oude ingang aan de Mariastraat/Dubbeldamseweg, staan veel grafmonumenten, die het bezichtigen waard zijn.
Essenhof heeft verschillende brochures op haar website staan, die een beeld geven van wat er allemaal aan bijzonderheden is te zien.
Die brochures zijn als pdf-bestand te downloaden vanaf hun website.