Verkerkloop wordt tweede JOGG-partner in ZwijndrechtZWIJNDRECHT - Woensdag 25 april 2018 - Naast Albert Heijn Walburg gaat nu ook de organisatie van de Verkerkloop, het grootste en bekendste sportevenement van Zwijndrecht, de samenwerking aan met de gemeente in de aanpak van overgewicht bij jongeren. Stephan Jongbloed, van de organisatie Verkerkloop, zette, samen met wethouder Jolanda de Witte, zijn handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. De kern van de JOGG-aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht) is dat overgewicht gezamenlijk moet worden opgelost. Volgens de website jongerenopgezondgewicht.nl is één op de zeven kinderen in Nederland te zwaar. De JOGG-aanpak richt zich daarom op de leefomgeving (wijk) van het kind. Omdat niet alleen publieke partijen, maar ook lokale bedrijven nodig voor de aanpak in wijken, is de gemeente blij met de Verkerkloop als tweede JOGG-partner. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

ZWIJNDRECHT – Woensdag 25 april 2018 – Naast Albert Heijn Walburg gaat nu ook de organisatie van de Verkerkloop, het grootste en bekendste sportevenement van Zwijndrecht, de samenwerking aan met de gemeente in de aanpak van overgewicht bij jongeren.
Stephan Jongbloed, van de organisatie Verkerkloop, zette, samen met wethouder Jolanda de Witte, zijn handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

De kern van de JOGG-aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht) is dat overgewicht gezamenlijk moet worden opgelost.
Volgens de website jongerenopgezondgewicht.nl is één op de zeven kinderen in Nederland te zwaar.
De JOGG-aanpak richt zich daarom op de leefomgeving (wijk) van het kind.
Omdat niet alleen publieke partijen, maar ook lokale bedrijven nodig voor de aanpak in wijken, is de gemeente blij met de Verkerkloop als tweede JOGG-partner.