Dordrecht krijgt kinderburgemeesterDordrecht krijgt een kinderburgemeester DORDRECHT - Op dinsdag 23 april 2019 is Marije Vennix (9 jaar) tijdens de raadsvergadering 'geïnstalleerd' als de eerste kinderburgemeester van Dordrecht. Marije stuurde burgemeester Wouter Kolff een brief waarin ze aangaf kinderburgemeester van Dordrecht te willen worden. Marije zei in haar brief aan dat ze leergierig en nieuwsgierig is, veel kinderen kent en ook weet hoe kinderen denken. Burgemeester Wouter Kolff en griffier Anneloes Wepster waren het snel eens: Marije Vennix wordt de eerste kinderburgemeester van Dordrecht. Marije: "Ik vind het belangrijk dat Dordrecht een kinderburgemeester krijgt, want ik vind dat kinderen meer van een gemeente moeten weten. En de gemeente kan ook van kinderen leren." De kinderburgermeester treedt bij gelegenheden samen met de burgemeester op. Zo brengen ze samen een bezoek aan een klas voor een gastles zodat meer kinderen met de gemeente (politiek) in aanraking komen. Burgemeester Kolff: "De kinderburgemeester en ik zijn aanwezig bij de aubade op Koningsdag, de intocht van Sinterklaas en als er een speeltuin wordt geopend, kan de kinderburgemeester deze samen met een wethouder openen." Bij aanvang van de raadsvergadering van 23 april werd door burgemeester Kolff bij Marije de kinderambtsketen omgehangen. Marije wordt voor 1 jaar kinderburgemeester van Dordrecht. Daarna geeft ze de kinderambtsketen door aan een nieuwe kinderburgemeester die zij samen met de burgemeester en de griffier uitkiezen. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op dinsdag 23 april 2019 is Marije Vennix (9 jaar) tijdens de raadsvergadering ‘geïnstalleerd’ als de eerste kinderburgemeester van Dordrecht.
Marije stuurde burgemeester Wouter Kolff een brief waarin ze aangaf kinderburgemeester van Dordrecht te willen worden.
Marije zei in haar brief aan dat ze leergierig en nieuwsgierig is, veel kinderen kent en ook weet hoe kinderen denken.
Burgemeester Wouter Kolff en griffier Anneloes Wepster waren het snel eens: Marije Vennix wordt de eerste kinderburgemeester van Dordrecht.
Marije: “Ik vind het belangrijk dat Dordrecht een kinderburgemeester krijgt, want ik vind dat kinderen meer van een gemeente moeten weten. En de gemeente kan ook van kinderen leren.”
De kinderburgermeester treedt bij gelegenheden samen met de burgemeester op. Zo brengen ze samen een bezoek aan een klas voor een gastles zodat meer kinderen met de gemeente (politiek) in aanraking komen.
Burgemeester Kolff: “De kinderburgemeester en ik zijn aanwezig bij de aubade op Koningsdag, de intocht van Sinterklaas en als er een speeltuin wordt geopend, kan de kinderburgemeester deze samen met een wethouder openen.”

Bij aanvang van de raadsvergadering van 23 april werd door burgemeester Kolff bij Marije de kinderambtsketen omgehangen.
Marije wordt voor 1 jaar kinderburgemeester van Dordrecht. Daarna geeft ze de kinderambtsketen door aan een nieuwe kinderburgemeester die zij samen met de burgemeester en de griffier uitkiezen.