Boekenmarkt Nieuwe Hoop in Dordrecht

DORDRECHT – Vrijdag 1 februari 2019 – De Nieuwe Hoop Kringloop op het Eensteynplein 14 in Dordrecht organiseert op vrijdag en zaterdag, 1 en 2 februari een boekenmarkt, waarvan de opbrengst bestemd is voor goede doelen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Goede doelen
De Nieuwe Hoop ondersteund verschillende organisaties zoals De Voedselbank, De Hoop Verslavingszorg, cliënten van stichting Ontmoeting (dak-en thuislozen) en Vluchtelingenwerk. Daarnaast ook kleinschalige projecten als Jeugdspeelpark, Stichting Vrijspel en Stichting Kinderzwerfboeken.

Afstand arbeidsmarkt
De organisatie geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek in hun kringloopwinkels. Veelal zijn dit mensen met fysieke en/of psychische problemen, of mensen die langdurig werkeloos zijn. Op die manier komen mensen met een arbeidskansloosheid toch aan het werk.

De Nieuwe Hoop Kringloop is in 2011 gestart met een eerste kringloopwinkel in Hendrik Ido Ambacht. Door de jaren heen hebben zij zich uitgebreid naar verschillende andere plaatsen, waaronder Rotterdam, Nieuwegein en Dordrecht.
Inmiddels werken er meer dan 200 mensen binnen de onderneming.

Met hun winkels geeft de Nieuwe Hoop mensen en spullen een tweede kans.
De spullen die dagelijks bij hen binnenkomen, worden zorgvuldig gesorteerd en verkocht, waarvan de opbrengst doorvloeid naar goede doelen.

Hun motto is: Liefde, delen, helpen en herhalen.

Meer info: http://www.nieuwehoopkringloop.nl