Beëdiging nieuwe kinderraadSLIEDRECHT – Op woensdag 31 oktober 2018 is door burgemeester Bram van Hemmen de derde kinderraad van de gemeente Sliedrecht geïnstalleerd. De plechtigheid vond plaats in het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein. Na de installatie kreeg de nieuwe kinderraad een rondleiding door het raadhuis en volgde daarna een beeldvormende vergadering met een presentatie-opdracht. De Sliedrechtse kinderraad bestaat uit zestien kinderen van acht verschillende basisscholen. De gemeente Sliedrecht zegt specifieke redenen te hebben voor het installeren van een kinderraad: “Kinderen en jongeren hebben vaak een eigen verfrissende blik op zaken. Het is belangrijk om met kinderen te praten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Daarnaast is het goed dat zij een beeld krijgen van hoe de gemeente en de lokale democratie werkt. Daarom werkt de gemeente met een kinderraad”. De kinderraad komt drie keer per schooljaar bij elkaar om zelf plannen te maken en het over plannen van de anderen te hebben. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

SLIEDRECHT – Op woensdag 31 oktober 2018 is door burgemeester Bram van Hemmen de derde kinderraad van de gemeente Sliedrecht geïnstalleerd.
De plechtigheid vond plaats in het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein.
Na de installatie kreeg de nieuwe kinderraad een rondleiding door het raadhuis en volgde daarna een beeldvormende vergadering met een presentatie-opdracht.
De Sliedrechtse kinderraad bestaat uit zestien kinderen van acht verschillende basisscholen.
De gemeente Sliedrecht zegt specifieke redenen te hebben voor het installeren van een kinderraad:
“Kinderen en jongeren hebben vaak een eigen verfrissende blik op zaken.
Het is belangrijk om met kinderen te praten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Daarnaast is het goed dat zij een beeld krijgen van hoe de gemeente en de lokale democratie werkt. Daarom werkt de gemeente met een kinderraad”.
De kinderraad komt drie keer per schooljaar bij elkaar om zelf plannen te maken en het over plannen van de anderen te hebben.