Aftrap Futuro MK 1 door Dordtse wethouder BurggraafAftrap Futuro MK 1 door Dordtse wethouder Burggraaf ZWIJNDRECHT - Op maandag 29 oktober 2018 gaf wethouder Maarten Burggraaf van de gemeente Dordrecht de aftrap voor de bouw van het schip Futuro MK1. Gedurende de komende 9 maanden gaat onderneming Imbercazione Barone uit Dordrecht een nieuw modulair scheepsontwerp ontwikkelen, dat mei 2019 te water wordt gelaten. Hiertoe slaan Imbercazione Barone en het Binnenvaart Centre of Excellence de handen ineen. Cees-Willem Koorneef, manager Binnenvaart Centre of Excellence, zal het proces begeleiden en het netwerk van toeleveranciers en kennisinstellingen managen. Daarin kiezen zij ervoor om de aanwezige kennis en kunde in de regio te omarmen. Samen met het technisch onderwijs en de faciliteiten in de Duurzaamheidsfabriek en enkele excellente ondernemers-contacten willen zij het droomschip realiseren. Futuro MK1 staat voor innovatief en duurzaam personenvervoer over water. Meer informatie: https://www.economicdevelopmentboard.nl/binnenvaart-centre-of-excellence-begeleidt-ontwikkeling-en-bouw-futuro-mk-1/ Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

ZWIJNDRECHT – Op maandag 29 oktober 2018 gaf wethouder Maarten Burggraaf van de gemeente Dordrecht de aftrap voor de bouw van het schip Futuro MK1.
Gedurende de komende 9 maanden gaat onderneming Imbercazione Barone uit Dordrecht een nieuw modulair scheepsontwerp ontwikkelen, dat mei 2019 te water wordt gelaten.
Hiertoe slaan Imbercazione Barone en het Binnenvaart Centre of Excellence de handen ineen.
Cees-Willem Koorneef, manager Binnenvaart Centre of Excellence, zal het proces begeleiden en het netwerk van toeleveranciers en kennisinstellingen managen.
Daarin kiezen zij ervoor om de aanwezige kennis en kunde in de regio te omarmen.
Samen met het technisch onderwijs en de faciliteiten in de Duurzaamheidsfabriek en enkele excellente ondernemers-contacten willen zij het droomschip realiseren.
Futuro MK1 staat voor innovatief en duurzaam personenvervoer over water.
Meer informatie: https://www.economicdevelopmentboard.nl/binnenvaart-centre-of-excellence-begeleidt-ontwikkeling-en-bouw-futuro-mk-1/