Basisscholen in Alblasserdam doen hun praktisch verkeersexamen.ALBLASSERDAM - Op dinsdag 17 april 2018 deden leerlingen uit groep 7 van verschillende basisscholen in Alblasserdam hun praktisch verkeersexamen. De start begon bij sportpark Molenzicht en eindigden weer op sportpark Molenzicht. Na een fietskeuring stapte ze op de fiets voor het examen. In totaal deden ruim 240 kinderen mee aan het examen. Voorafgaand aan het praktisch examen hadden de leerlingen het VVN theoretisch verkeersexamen afgelegd dat toetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen, voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties en zich bewust zijn van het belang van veilig verkeersgedrag. Alle kinderen waren hiervoor geslaagd. In de praktijk werd getoetst of leerlingen de opgedane verkeerskennis konden toepassen in het verkeer. Op de route die de kinderen voor hun examen moesten afleggen stonden verschillende ouders , opa en oma om de kinderen te beoordelen over hun verkeersgedrag. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

ALBLASSERDAM – Op dinsdag 17 april 2018 deden leerlingen uit groep 7 van verschillende basisscholen in Alblasserdam hun praktisch verkeersexamen.
De start begon bij sportpark Molenzicht en eindigden weer op sportpark Molenzicht.
Na een fietskeuring stapte ze op de fiets voor het examen.
In totaal deden ruim 240 kinderen mee aan het examen.
Voorafgaand aan het praktisch examen hadden de leerlingen het VVN theoretisch verkeersexamen afgelegd dat toetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen, voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties en zich bewust zijn van het belang van veilig verkeersgedrag.
Alle kinderen waren hiervoor geslaagd.
In de praktijk werd getoetst of leerlingen de opgedane verkeerskennis konden toepassen in het verkeer.
Op de route die de kinderen voor hun examen moesten afleggen stonden verschillende ouders , opa en oma om de kinderen te beoordelen over hun verkeersgedrag.