Zonen van Dordrecht dragen stokje over aan Dochters van DordrechtZonen van Dordrecht dragen stokje over aan Dochters van Dordrecht DORDRECHT – Op vrijdag 28 december 2018 droegen de Vier zonen van Dordrecht bij de Groothoofdpoort symbolisch het stokje over aan de Vier dochters van de stad. In 2019 start het Jaar van de Vrouw in Dordrecht, met daarin het Project Dochters van Dordrecht. Het platform Vrouwen kunnen Alles jaagt het project Dochters van Dordrecht aan: ,,Wij willen gedurende het jaar 2019 hulde brengen aan de Dochters van Dordrecht. Vrouwen – met binding aan Dordrecht – worden in het zonnetje gezet. Door de eeuwen heen zijn vrouwen tamelijk onzichtbaar gebleven, terwijl hun inzet en werkzaamheden wel degelijk de moeite waard zijn om gezien te worden. Als stad kiezen en vieren wij onze Dochters. Het hele jaar zijn er dan ook activiteiten en projecten rondom deze Dochters van Dordrecht.” Eén van de dingen op het verlanglijstje is dat in Dordrecht meer openbare ruimten vernoemd worden naar een vrouw. De laatste tien jaar zijn slecht drie vrouwen met een pad of straat vernoemd. Dit zijn: Charlotte van Praag, Top Naeff en Wijnie Jabaaij. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op vrijdag 28 december 2018 droegen de Vier zonen van Dordrecht bij de Groothoofdpoort symbolisch het stokje over aan de Vier dochters van de stad.
In 2019 start het Jaar van de Vrouw in Dordrecht, met daarin het Project Dochters van Dordrecht.
Het platform Vrouwen kunnen Alles jaagt het project Dochters van Dordrecht aan: ,,Wij willen gedurende het jaar 2019 hulde brengen aan de Dochters van Dordrecht. Vrouwen – met binding aan Dordrecht – worden in het zonnetje gezet. Door de eeuwen heen zijn vrouwen tamelijk onzichtbaar gebleven, terwijl hun inzet en werkzaamheden wel degelijk de moeite waard zijn om gezien te worden. Als stad kiezen en vieren wij onze Dochters. Het hele jaar zijn er dan ook activiteiten en projecten rondom deze Dochters van Dordrecht.”
Eén van de dingen op het verlanglijstje is dat in Dordrecht meer openbare ruimten vernoemd worden naar een vrouw.
De laatste tien jaar zijn slecht drie vrouwen met een pad of straat vernoemd. Dit zijn: Charlotte van Praag, Top Naeff en Wijnie Jabaaij.