Wethouder Peter Verheij heropend de gerenoveerde speeltuin aan de Van Lennepstraat in Alblasserdam.ALBLASSERDAM - Op woensdag 17 juli 2019 om half drie in de middag heropende de wethouder van Alblasserdam Peter Verheij de gerenoveerde speeltuin aan de Van Lennepstraat in Alblasserdam. De speeltuin is voorzien van nieuwe speeltoestellen en ondergronden. Met lijnen is een baan uitgezet waarop kinderen bijvoorbeeld kunnen skelteren ,fietsen of skeeleren,ook is er een Pannacourt (klein voetbalveldje) gemaakt. De inrichting van de speelplaats was sterk verouderd en een aantal speeltoestellen was aan het einde van de levensduur. Bovendien waren de bomen op de speelplaats te groot geworden. Hun wortels duwden de verharding omhoog. In het najaar plant de gemeente nieuwe bomen en beplanting op de vernieuwde speelplaats. Buurtbewoners, verenigd in een zogeheten meedenkgroep, hebben met de gemeente meegedacht over de renovatie van de speelplaats. Zij organiseerde ook de opening van de speelplaats. Er waren diversen spelletjes en gratis ijs voor de kinderen. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

ALBLASSERDAM – Op woensdag 17 juli 2019 om half drie in de middag heropende de wethouder van Alblasserdam Peter Verheij de gerenoveerde speeltuin aan de Van Lennepstraat in Alblasserdam.
De speeltuin is voorzien van nieuwe speeltoestellen en ondergronden.
Met lijnen is een baan uitgezet waarop kinderen bijvoorbeeld kunnen skelteren ,fietsen of skeeleren,ook is er een Pannacourt (klein voetbalveldje) gemaakt.
De inrichting van de speelplaats was sterk verouderd en een aantal speeltoestellen was aan het einde van de levensduur.
Bovendien waren de bomen op de speelplaats te groot geworden.
Hun wortels duwden de verharding omhoog.
In het najaar plant de gemeente nieuwe bomen en beplanting op de vernieuwde speelplaats.
Buurtbewoners, verenigd in een zogeheten meedenkgroep, hebben met de gemeente meegedacht over
de renovatie van de speelplaats. Zij organiseerde ook de opening van de speelplaats.
Er waren diversen spelletjes en gratis ijs voor de kinderen.