Opening Archeoscoop Kasteeleiland DevelsteinOpening Archeoscoop Kasteeleiland Develstein ZWIJNDRECHT - Woensdag 17 juli 2017 - Stichting Kasteel Develstein heeft een mooie, nieuwe stap gezet om het verleden van kasteel Develstein verder zichtbaar te maken. Als vervolg op de eerdere projecten om de plattegrond, een staalconstructie van een van de torens en een deel van de muren op het eiland te realiseren, is nu de ‘Archeoscoop’ gemaakt. De Archeoscoop is een ondergrondse vitrine, waarin archeologische vondsten van kasteel Develstein permanent worden tentoongesteld. Dit project is mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Zuid-Holland en een aantal sponsoren en vrijwilligers. Wethouder Tycho Jansen (Economie & Financien) verrichtte in de rol van locoburgemeester samen met 'Çornelis van Beveren', voormalig burgemeester van Dordrecht, de officiële openingshandeling van deze vitrine, in aanwezigheid van alle betrokken partijen en sponsoren. Hierna verscheen op eens een groet Spanjaarden uit het Develbos, die met trommel en fluit de kant van de opening op kwamen en zich voegden bij het gezelschap. De Archeoscoop is te zien voor het Develstein college in Zwijndrecht. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK
ZWIJNDRECHT – Woensdag 17 juli 2017 – Stichting Kasteel Develstein heeft een mooie, nieuwe stap gezet om het verleden van kasteel Develstein verder zichtbaar te maken.

Als vervolg op de eerdere projecten om de plattegrond, een staalconstructie van een van de torens en een deel van de muren op het eiland te realiseren, is nu de ‘Archeoscoop’ gemaakt.

De Archeoscoop is een ondergrondse vitrine, waarin archeologische vondsten van kasteel Develstein permanent worden tentoongesteld.

Dit project is mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Zuid-Holland en een aantal sponsoren en vrijwilligers.

Wethouder Tycho Jansen (Economie & Financien) verrichtte, in de rol van locoburgemeester, samen met ‘Çornelis van Beveren’, voormalig burgemeester van Dordrecht, de officiële openingshandeling van deze vitrine, in aanwezigheid van alle betrokken partijen en sponsoren.

Hierna verscheen op eens een groep Spanjaarden uit het Develbos, die met trommel en fluit de kant van de opening op kwamen en zich voegden bij het gezelschap.

De Archeoscoop is te zien voor het Develstein college in Zwijndrecht.

Meer info: https://www.kasteeldevelstein.com/archeoscoop/