Welkom in de Wereld van SebanjahDORDRECHT - Op dinsdagavond 1 mei 2018 opende burgemeester W.A. Kolff de bijzondere expositie van Sebanja. Speciale gast bij de opening was de ambassadeur van Israël in Nederland, heer Aviv Shir On, die na zijn toespraak de kaarsen van de zevenarmige kandelaar aanstak. Gedurende de presentatie door de kunstenaar zong het Ivrietkoor "Al Naharot" uit Dordrecht, o.l.v. Doron Peper, een aantal Israëlische liederen en een lied door een soliste in het Jiddisch. De naam van de kunstenaar Sebanjah is zijn Joodse naam. De naam die zijn ouders hem gaven is Sijbrand Smit. Hij is geboren uit een Nederlandse vader en een Joodse moeder, die in WOII ondergedoken was en als een van de weinige Joodse burgers de oorlog heeft overleeft. De expositie bestaat uit 25 kunstwerken (tekeningen en schilderwerken) en krijgt een extra lading in de huidige herdenkingsperiode waar we de slachtoffers van de tweede wereldoorlog herdenken. De Expositie is te zien van 1 tot 28 mei 2018 in de Wilhelminakerk in Dordrecht. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op dinsdagavond 1 mei 2018 opende burgemeester W.A. Kolff de bijzondere expositie van Sebanja in de Wilhelminakerk in Dordrecht.
Speciale gast bij de opening was de ambassadeur van Israël in Nederland, heer Aviv Shir On, die na zijn toespraak de kaarsen van de zevenarmige kandelaar aanstak.
Gedurende de presentatie door de kunstenaar zong het Ivrietkoor “Al Naharot” uit Dordrecht, o.l.v. Doron Peper, een aantal Israëlische liederen en een lied door een soliste in het Jiddisch.
De naam van de kunstenaar Sebanjah is zijn Joodse naam.
De naam die zijn ouders hem gaven is Sijbrand Smit.
Hij is geboren uit een Nederlandse vader en een Joodse moeder, die in WOII ondergedoken was en als een van de weinige Joodse burgers de oorlog heeft overleeft.
De expositie bestaat uit 25 kunstwerken (tekeningen en schilderwerken) en krijgt een extra lading in de huidige herdenkingsperiode waar we de slachtoffers van de tweede wereldoorlog herdenken.
De Expositie is te zien van 1 tot 28 mei 2018 in de Wilhelminakerk in Dordrecht.