Warme Truiendag bij Duurzaamheidscentrum Weizigt in DordrechtDORDRECHT - Op vrijdag 15 februari 2019 waren er verschillende activiteiten voor kinderen op de Stadsboerderij van Dordrecht , omdat het vandaag warme truiendag is Met Warmetruiendag kun je op een leuke en simpele manier een steentje bijdragen aan een beter klimaat. Om Warmetruiendag nog een stukje vrolijker te maken, organiseerde Duurzaamheidscentrum Weizigt leuke, leerzame, actieve en bovenal warme activiteiten voor twee klassen van de Statenschool! Vanaf 2013 organiseren Greenchoice en Klimaatverbond Nederland de Warmetruiendag: een energiebesparingsactie met als motto 'de groenste energie is de energie die je niet gebruikt!'. Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2. De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. De kinderen begonnen door lekker te springen en te swingen op muziek en ontdekte dat er andere manieren zijn om jezelf (en zelfs ruimtes!) te verwarmen dan alleen de verwarming hoog te zetten. Verder werden er diverse workshops voor de kinderen gehouden Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op vrijdag 15 februari 2019 waren er verschillende activiteiten voor kinderen op de Stadsboerderij van Dordrecht , omdat het vandaag warme truiendag is
Met Warmetruiendag kun je op een leuke en simpele manier een steentje bijdragen aan een beter klimaat.
Om Warmetruiendag nog een stukje vrolijker te maken, organiseerde Duurzaamheidscentrum Weizigt leuke, leerzame, actieve en bovenal warme activiteiten voor twee klassen van de Statenschool!
Vanaf 2013 organiseren Greenchoice en Klimaatverbond Nederland de Warmetruiendag: een energiebesparingsactie met als motto ‘de groenste energie is de energie die je niet gebruikt!’. Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2.
De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.
De kinderen begonnen door lekker te springen en te swingen op muziek en ontdekte dat er andere manieren zijn om jezelf (en zelfs ruimtes!) te verwarmen dan alleen de verwarming hoog te zetten.
Verder werden er diverse workshops voor de kinderen gehouden