Explosief voor pand Spuiweg in Dordrecht aangetroffen

Rotterdam, Dordrecht, Den Haag – Agenten van de eenheid Den Haag hielden afgelopen nacht een 19-jarige Capellenaar aan voor mogelijke betrokkenheid bij de geweldsincidenten die afgelopen weekend plaatsvonden tegen een restaurantketen. De verdachte werd op de Hoefkade in Den Haag aangehouden nadat hij zich verdacht gedroeg bij een locatie van deze restaurantketen.

Bij een restaurant van dezelfde keten aan de Spuiweg in Dordrecht vonden afgelopen weekend twee geweldsincidenten plaats. In de nacht van zaterdag op zondag werd tussen middernacht en 03.00 uur het restaurant aan de Spuiweg in Dordrecht beschoten. Een inslag en huls werden aangetroffen.
In de vroege ochtend van zondag omstreeks 02.30 uur werd een explosief aangetroffen bij hetzelfde pand. Gelukkig is het explosief niet ontploft.

Zondagmorgen rond 05.00 uur vond eveneens een beschieting plaats op een restaurant van dezelfde keten, aan de Volmarijnstraat in Rotterdam. Hier zijn verschillende inslagen en hulzen aangetroffen.

Rechercheurs van de eenheid Rotterdam onderzoeken, in opdracht van het Openbaar Ministerie, de samenhang van deze geweldsincidenten en de rol van de verdachte hierin.

Getuigen
Heeft u informatie, iets gehoord of gezien wat de politie kan helpen in het onderzoek? Dan horen we graag van u via onderstaande knoppen. Ook wanneer u bezit over camerabeelden via bijvoorbeeld uw deurbel of auto, komt de politie graag met u in contact.