Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer in BleskensgraafBLESKENSGRAAF - Op vrijdag 8 november 2019 gingen leerlingen uit Molenlanden aan de slag met verkeerseducatie op het gebied van landbouwvoertuigen. Dit gebeurde op het Melkwegplein voor het praktijkgedeelte en voor het theorie gedeelte bij Fa. Jongeneel aan de Manmakerweg 6 in Bleskensgraaf. Kinderen kregen educatie op basis van het lesproject ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer' (VOMOL). Leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Molenlanden kregen voorlichting over hoe zij zich het beste kunnen gedragen rondom grote opvallende voertuigen die zij op de weg kunnen tegenkomen. Met een scala aan grote, imposante landbouwvoertuigen konden de kinderen zien hoe ‘groot en klein’ landbouwverkeer goed samen kunnen gaan. De gemeente Molenlanden heeft veel te maken met grote voertuigen in combinatie met kinderen die op de fiets naar school gaan. De basisschoolleerlingen kregen theorie en praktijk voorlichting over opvallend landbouwverkeer van leerlingen van een agrarische mbo-opleiding. Onder begeleiding van een VOMOL-docent laten de jonge chauffeurs van deze voertuigen de leerlingen ervaren waarom zij afstand moeten houden van deze grote voertuigen en wat een chauffeur van zo'n groot voertuig wel en niet kan zien. Een VOMOL-docent sloot het geheel af met een evaluatie les. Met deze aanpak worden 2 groepen jonge verkeersdeelnemers bereikt: kinderen die leren om alleen het verkeer in te gaan en beginnende bestuurders van grote landbouwvoertuigen. De gemeente Molenlanden werkt samen met haar regionale partners op het gebied van verkeersveiligheid: opgave 3 uit de Regionaal Maatschappelijke Agenda (RMA). Hierbij wordt gewerkt volgens het motto: “Alblasserwaard-Vijfheerenlanden maak een punt van nul verkeersslachtoffers”. Loonbedrijven uit de regio stelden voertuigen beschikbaar. Daarmee wordt ook de loonwerksector betrokken bij het project. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. G

BLESKENSGRAAF – Op vrijdag 8 november 2019 gingen leerlingen uit Molenlanden aan de slag met verkeerseducatie op het gebied van landbouwvoertuigen.
Dit gebeurde op het Melkwegplein voor het praktijkgedeelte en voor het theorie gedeelte bij Fa. Jongeneel aan de Manmakerweg 6 in Bleskensgraaf.
Kinderen kregen educatie op basis van het lesproject ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’ (VOMOL).
Leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Molenlanden kregen voorlichting over hoe zij zich het beste kunnen gedragen rondom grote opvallende voertuigen die zij op de weg kunnen tegenkomen.
Met een scala aan grote, imposante landbouwvoertuigen konden de kinderen zien hoe ‘groot en klein’ landbouwverkeer goed samen kunnen gaan.
De gemeente Molenlanden heeft veel te maken met grote voertuigen in combinatie met kinderen die op de fiets naar school gaan.
De basisschoolleerlingen kregen theorie en praktijk voorlichting over opvallend landbouwverkeer van leerlingen van een agrarische mbo-opleiding.
Onder begeleiding van een VOMOL-docent laten de jonge chauffeurs van deze voertuigen de leerlingen ervaren waarom zij afstand moeten houden van deze grote voertuigen en wat een chauffeur van zo’n groot voertuig wel en niet kan zien.
Een VOMOL-docent sloot het geheel af met een evaluatie les.
Met deze aanpak worden 2 groepen jonge verkeersdeelnemers bereikt: kinderen die leren om alleen het verkeer in te gaan en beginnende bestuurders van grote landbouwvoertuigen.
De gemeente Molenlanden werkt samen met haar regionale partners op het gebied van verkeersveiligheid: opgave 3 uit de Regionaal Maatschappelijke Agenda (RMA).
Hierbij wordt gewerkt volgens het motto: “Alblasserwaard-Vijfheerenlanden maak een punt van nul verkeersslachtoffers”.
Loonbedrijven uit de regio stelden voertuigen beschikbaar.
Daarmee wordt ook de loonwerksector betrokken bij het project.