Uitreiking Johan de Witt-speld aan mevrouw M. M. Gruiters - WalheinUitreiking Johan de Witt-speld aan mevrouw M. M. Gruiters - Walhein DORDRECHT - Op vrijdag 15 februari 2019 reikte wethouder P.J. Heijkoop tijdens een borrel n het Van de Valkhotel een Johan de Witt-speld uit aan mevrouw M. M. Gruiters - Walhein. Aan mevrouw Gruiters is een Johan de Witt-speld toegekend vanwege haar vrijwillige verdiensten, die zij naast én na haar loopbaan als verloskundige heeft ontplooid. Zij zette zich gedurende meer dan 43 jaar op verschillende terreinen in voor haar medemens. Vanaf 1976 fungeert zij als coördinator en distributeur voor het parochieblad Solo Dias van de Heilige Theresa van Avila Parochie. Van 1984 tot 2011 verstrekte mevrouw Gruiters in haar vrije tijd aanvullende zorg en begeleiding van veelal Turkse vrouwen tijdens hun zwangerschap en na bevalling. Dit kwam tot uiting in het bieden van praktische hulp en ondersteuning op het sociale vlak. Zo nam zij het initiatief tot het opzetten van een depot voor zwangerschaps- en babykleding maar ook van benodigdheden. Ruim 11 jaar leverde mevrouw Gruiters een bijdrage aan de organisatie van koetsritten voor gehandicapten en sinds het schooljaar 2014/2015 is zij actief voor basisschool Mühring. Zij leest kleuters voor, staat taalzwakke kinderen bij en begeleidt leerlingen tijdens culturele activiteiten. Voor een Johan de Wittspeld kunnen personen worden voorgedragen die zich gedurende een aantal jaren (minimaal 10) op bijzondere wijze en geheel belangeloos hebben ingezet voor de Dordtse samenleving. Toekenning geschiedt door het college van burgemeester en wethouders op voorstel van één van zijn leden. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK
DORDRECHT – Op vrijdag 15 februari 2019 reikte wethouder P.J. Heijkoop tijdens een borrel n het Van de Valkhotel een Johan de Witt-speld uit aan mevrouw M. M. Gruiters – Walhein.

Aan mevrouw Gruiters is een Johan de Witt-speld toegekend vanwege haar vrijwillige verdiensten, die zij naast én na haar loopbaan als verloskundige heeft ontplooid. Zij zette zich gedurende meer dan 43 jaar op verschillende terreinen in voor haar medemens.

Vanaf 1976 fungeert zij als coördinator en distributeur voor het parochieblad Solo Dias van de Heilige Theresa van Avila Parochie.
Van 1984 tot 2011 verstrekte mevrouw Gruiters in haar vrije tijd aanvullende zorg en begeleiding van veelal Turkse vrouwen tijdens hun zwangerschap en na bevalling. Dit kwam tot uiting in het bieden van praktische hulp en ondersteuning op het sociale vlak. Zo nam zij het initiatief tot het opzetten van een depot voor zwangerschaps- en babykleding maar ook van benodigdheden.

Ruim 11 jaar leverde mevrouw Gruiters een bijdrage aan de organisatie van koetsritten voor gehandicapten en sinds het schooljaar 2014/2015 is zij actief voor basisschool Mühring. Zij leest kleuters voor, staat taalzwakke kinderen bij en begeleidt leerlingen tijdens culturele activiteiten.
Voor een Johan de Wittspeld kunnen personen worden voorgedragen die zich gedurende een aantal jaren (minimaal 10) op bijzondere wijze en geheel belangeloos hebben ingezet voor de Dordtse samenleving. Toekenning geschiedt door het college van burgemeester en wethouders op voorstel van één van zijn leden.