Terugstortactie "Retour Afzender" bij chemiebedrijf Chemours / DuPont in Dordrecht.DORDRECHT/SLIEDRECHT - Op zaterdag 18 mei 2019 kwamen een handje vol actievoerders op de fiets uit Sliedrecht met een emmer vervuilde grond naar chemiebedrijf Chemours / DuPont in Dordrecht om daar voor de poort een emmer met vervuilde grond te lozen. De emmer met vervuilde grond was de eerste van de reeks die nog gaan komen. De eerste emmer werd ook opgedragen aan de overleden Bram de Winter van PRO Sliedrecht die zich altijd hard inzette voor actie tegen de chemiefabriek. Ook werd er om 10.00 uur op het plein bij het station Sliedrecht Baanhoek voor Bram een moment stil gestaan. Volgende week komt de actiegroep weer om dit maal twee emmers te storten en de week erna drie en dan vier. Het is de bedoeling om dit 52 weken te doen. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT/SLIEDRECHT – Op zaterdag 18 mei 2019 kwamen een handje vol actievoerders op de fiets uit Sliedrecht met een emmer vervuilde grond naar chemiebedrijf Chemours / DuPont in Dordrecht om daar voor de poort een emmer met vervuilde grond te lozen.
De emmer met vervuilde grond was de eerste van de reeks die nog gaan komen.
De eerste emmer werd ook opgedragen aan de overleden Bram de Winter van PRO Sliedrecht die zich altijd hard inzette voor actie tegen de chemiefabriek.
Ook werd er om 10.00 uur op het plein bij het station Sliedrecht Baanhoek voor Bram een moment stil gestaan.
Volgende week komt de actiegroep weer om dit maal twee emmers te storten en de week erna drie en dan vier.
Het is de bedoeling om dit 52 weken te doen.