Techniekroute in AlblasserdamTechniekroute leerlingen groep 8 ALBLASSERDAM - Op woensdag 20 februari 2019 organiseerde de basisscholen van Alblasserdam voor de zesde keer op rij de Techniekroute voor leerlingen van groep 8. Tijdens de Techniekroute werden de leerlingen een ochtend onderdompelen in de wereld van de techniek. Een van de scholen ging met een bus naar Royal IHC in Kinderdijk, waar ze werden ontvangen met een hapje en een drankje en verschillende video's kregen te zien over het bedrijf en vervolgens in een fabriekshal konden kennis maken met het echte werk. In de fabriekshal kregen ze als eerste verschillende veiligheidsattributen als veiligheidsschoen, helm, veiligheidsbril en een oranje hesje uitgereikt, voordat ze zelf dingen doen, zoals de 'tanden' van een grote zuigerkop monteren en demonteren. Vooral dat zelf mogen doen sloeg aan bij de leerlingen. Met de Techniekroute willen onderwijs, gemeente en bedrijfsleven basisschoolleerlingen kennis laten maken met de branche en hun interesse wekken voor een technisch beroep. Het aantal banen in de technische sector groeit en Alblasserdamse bedrijven hebben moeite om de openstaande vacatures vervuld te krijgen. Tijdens de Techniekroute maken de leerlingen uitgebreid kennis met de bedrijven, waardoor ze mogelijk geïnteresseerd raken voor een toekomstig technisch beroep. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

ALBLASSERDAM/KINDERDIJK – Op woensdag 20 februari 2019 organiseerde de basisscholen van Alblasserdam voor de zesde keer op rij de Techniekroute voor leerlingen van groep 8.

Tijdens de Techniekroute werden de leerlingen een ochtend onderdompelen in de wereld van de techniek.

Een van de scholen ging met een bus naar Royal IHC in Kinderdijk, waar ze werden ontvangen met een hapje en een drankje en verschillende video’s kregen te zien over het bedrijf en vervolgens in een fabriekshal konden kennis maken met het echte werk.
In de fabriekshal kregen ze als eerste verschillende veiligheidsattributen als veiligheidsschoen, helm, veiligheidsbril en een oranje hesje uitgereikt, voordat ze zelf dingen doen, zoals de ’tanden’ van een grote zuigerkop monteren en demonteren.
Vooral dat zelf mogen doen sloeg aan bij de leerlingen.

Met de Techniekroute willen onderwijs, gemeente en bedrijfsleven basisschoolleerlingen kennis laten maken met de branche en hun interesse wekken voor een technisch beroep.
Het aantal banen in de technische sector groeit en Alblasserdamse bedrijven hebben moeite om de openstaande vacatures vervuld te krijgen.

Tijdens de Techniekroute maken de leerlingen uitgebreid kennis met de bedrijven, waardoor ze mogelijk geïnteresseerd raken voor een toekomstig technisch beroep.