Techniekroute in Nieuw-LekkerlandNIEUW-LEKKERLAND - Op woensdag 20 februari 2019 bezochten 140 leerlingen van groep 8 11 lokale bedrijven uit Nieuw-Lekkerland tijdens de techniekroute die dit jaar voor de vierde keer in Nieuw-Lekkerland werd gehouden. De leerlingen verzamelende zich vanmorgen in het Dorpshuis van het Carillon, waar Wethouders Lisanne Lanser & Teunis Jacob Slob het openingswoord deden en de kinder veel plezier wenste met hun techniektocht. De deelnemende scholen: OBS de tuimelaar, SmdB de Schakel, SmdB de Wegwijzer en de ds Petrus van der Veldenschoolgingen in groepjes elk twee bedrijven langs. Het was niet alleen maar kijken , ook konden de kinderen zelf ervaren hoe het is om te lassen en te boren of zelf Waterleiding en afvoeren aanleggen en dan natuurlijk testen met water of er niets lekte. De kinderen hadden er in ieder geval veel plezier in. De komende maanden volgen er nog Techniekroutes bij de Melkweg Bleskensgraaf, Industriepark Gelkenes en in Hoornaar. Voor Hoornaar zoekt de gemeente nog bedrijven die mee willen werken. Na Nieuw-Lekkerland is het op 27 maart de beurt aan bedrijventerrein Melkweg in Bleskensgraaf voor leerlingen uit voormalig Graafstroom. De eerste editie vorig jaar bleek daar een groot succes. De groep 8 leerlingen uit Streefkerk, Groot-Ammers en Nieuwpoort-Langerak bezoeken op 8 mei bedrijven op Industriepark Gelkenes. En op woensdag 17 april vindt bij voldoende deelname een techniekroute in Hoornaar plaats. Ook hier worden nog bedrijven gezocht die daaraan mee willen werken. De Techniekroute heeft goed voet aan de grond gekregen in de Alblasserwaard. Deze is ooit gestart in Alblasserdam en inmiddels ook uitgebreid naar Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. Tijdens de route brengen leerlingen van groep 8 in groepjes een bezoek aan 2 lokale technische bedrijven. De leerlingen krijgen iets over het bedrijf te horen, te zien maar vooral ook zelf te doen. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaa

NIEUW-LEKKERLAND – Op woensdag 20 februari 2019 bezochten 140 leerlingen van groep 8  11 lokale bedrijven uit Nieuw-Lekkerland tijdens de techniekroute die dit jaar voor de vierde keer in Nieuw-Lekkerland werd gehouden.
De leerlingen verzamelde zich vanmorgen in het Dorpshuis van het Carillon, waar Wethouders Lisanne Lanser & Teunis Jacob Slob het openingswoord deden en de kinder veel plezier wenste met hun techniektocht.

De deelnemende scholen: OBS de tuimelaar, SmdB de Schakel, SmdB de Wegwijzer en de ds Petrus van der Veldenschool gingen in groepjes elk twee bedrijven langs.
Het was niet alleen maar kijken , ook konden de kinderen zelf ervaren hoe het is om te lassen en te boren of zelf Waterleiding en afvoeren aan te leggen en dan natuurlijk testen met water of er niets lekte.
De kinderen hadden er in ieder geval veel plezier in.

De komende maanden volgen er nog Techniekroutes bij de Melkweg Bleskensgraaf, Industriepark Gelkenes en in Hoornaar. Voor Hoornaar zoekt de gemeente nog bedrijven die mee willen werken.

Na Nieuw-Lekkerland is het op 27 maart de beurt aan bedrijventerrein Melkweg in Bleskensgraaf voor leerlingen uit voormalig Graafstroom.
De eerste editie vorig jaar bleek daar een groot succes.
De groep 8 leerlingen uit Streefkerk, Groot-Ammers en Nieuwpoort-Langerak bezoeken op 8 mei bedrijven op Industriepark Gelkenes.

En op woensdag 17 april vindt bij voldoende deelname een techniekroute in Hoornaar plaats. Ook hier worden nog bedrijven gezocht die daaraan mee willen werken.

De Techniekroute heeft goed voet aan de grond gekregen in de Alblasserwaard.
Deze is ooit gestart in Alblasserdam en inmiddels ook uitgebreid naar Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam.