Restanten Sint Pontiaanstoren opgegravenDORDRECHT – Maandag 4 juni 2018 - Gedurende de herstelwerkzaamheden van de Lange Geldersekademuur, zijn werklieden gestuit op de middeleeuwse resten van de Sint Pontiaanstoren. De toren maakte deel uit van de stadsmuur uit 1429 en is waarschijnlijk gelijktijdig daarmee gebouwd. Op sommige oude stadskaarten, afgebeeld in ‘Dordt in de kaart gekeken’, Gemeentearchief Dordrecht, 1995, staan toren en muur aangeven, wat een idee geeft van de toenmalige situatie. Archeologen zijn momenteel bezig de Sint Pontiaanstoren en de stadsmuur te documenteren. Van de toren was tot nu toe maar weinig bekend. Onderzoek zal mogelijk meer informatie opleveren. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Maandag 4 juni 2018 – Gedurende de herstelwerkzaamheden van de Lange Geldersekademuur zijn werklieden gestuit op de middeleeuwse resten van de Sint Pontiaanstoren.
De toren maakte deel uit van de stadsmuur uit 1429 en is waarschijnlijk gelijktijdig daarmee gebouwd.
Op sommige oude stadskaarten, afgebeeld in ‘Dordt in de kaart gekeken’, Gemeentearchief Dordrecht, 1995, staan toren en muur aangeven, wat een idee geeft van de toenmalige situatie.
Archeologen zijn momenteel bezig de Sint Pontiaanstoren en de stadsmuur te documenteren.
Van de toren was tot nu toe maar weinig bekend.
Onderzoek zal mogelijk meer informatie opleveren.