Robotarm wacht op de koningDORDRECHT – Woensdag 7 november 2018 – De voorbereidingen voor de robotarm op het plein bij het Hof van Nederland zijn in volle gang. Afgelopen dinsdag waren technici bezig met de plaatsing en installatie van de robotarm, die de komende negen maanden de hele Statenbijbel zal kalligraferen. De Statenbijbel is de eerste officiële Nederlandstalige Bijbelvertaling, die uit het oorspronkelijke Hebreeuws, Aramees en Grieks werd vertaald. De opdracht voor de vertaling werd in 1618 gegeven op de Synode van Dordrecht en de Staten-Generaal werd gevraagd die te betalen. De Staten-Generaal ging echter pas in 1626 akkoord met het verzoek van de synode. Hierna konden de vertalers in Leiden aan de slag met de Bijbelvertaling, die in 1635 gereed was en in 1637 werd geautoriseerd. Tussen 1637 en 1657 werd een half miljoen exemplaren van de Bijbelverklaring gedrukt. Die gebeurtenis uit 1618 wordt dit jaar gevierd als ‘Ode aan de Synode’ met tal van activiteiten in de komende maanden. Aanstaande zaterdag 10 november 2018 geeft koning Willem Alexander de aftrap en zal rond 19.00 uur de robotarm bij het Hof van Nederland symbolisch in werking stellen. Meer informatie: www.synode400.nl Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Woensdag 7 november 2018 – De voorbereidingen voor de robotarm op het plein bij het Hof van Nederland zijn in volle gang. Afgelopen dinsdag waren technici bezig met de plaatsing en installatie van de robotarm, die de komende negen maanden de hele Statenbijbel zal kalligraferen.

De Statenbijbel is de eerste officiële Nederlandstalige Bijbelvertaling, die uit het oorspronkelijke Hebreeuws, Aramees en Grieks werd vertaald.

De opdracht voor de vertaling werd in 1618 gegeven op de Synode van Dordrecht en de Staten-Generaal werd gevraagd die te betalen.
De Staten-Generaal ging echter pas in 1626 akkoord met het verzoek van de synode.
Hierna konden de vertalers in Leiden aan de slag met de Bijbelvertaling, die in 1635 gereed was en in 1637 werd geautoriseerd.
Tussen 1637 en 1657 werd een half miljoen exemplaren van de Bijbelverklaring gedrukt.

Die gebeurtenis uit 1618 wordt dit jaar gevierd als ‘Ode aan de Synode’ met tal van activiteiten in de komende maanden.

Aanstaande zaterdag 10 november 2018 geeft koning Willem Alexander de aftrap en zal hij rond 19.00 uur de robotarm bij het Hof van Nederland symbolisch in werking stellen.

Meer informatie: www.synode400.nl