Burgemeestersontbijt in AlblasserdamALBLASSERDAM - Op dinsdag 6 november 2018 vond in de raadzaal van het gemeentehuis in Alblasserdam het jaarlijkse Burgemeestersontbijt plaats. Burgemeester Jaap Paans van de gemeente Alblasserdam ontbeet samen met de leerlingen van groep 8 van de Ds. Joannes Beukelmanschool. Na een welkomstwoord van de burgemeester bad een van de leraren voor het eten, waarna het ontbijt begon. De burgemeester stelde zich dienstbaar op door de leerlingen te voorzien van brood en melk. De sfeer was gemoedelijk en er werd goed gegeten. Het Burgemeestersontbijt vindt jaarlijks plaats in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo'n 2.500 basisscholen. De aandacht voor een gezond ontbijt is nodig omdat nog steeds veel kinderen helemaal niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. In Nederland houden zo'n 275 gemeenten een Burgemeestersontbijt, waarbij de burgemeester symbolisch betaalt voor het ontbijt dat de kinderen meebrengen met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen. Met het jaarthema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten het Nationaal Schoolontbijt en de stichting Kinderpostzegels zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

ALBLASSERDAM – Op dinsdag 6 november 2018 vond in de raadzaal van het gemeentehuis in Alblasserdam het jaarlijkse Burgemeestersontbijt plaats.
Burgemeester Jaap Paans van de gemeente Alblasserdam ontbeet samen met de leerlingen van groep 8 van de Ds. Joannes Beukelmanschool.
Na een welkomstwoord van de burgemeester bad een van de leraren voor het eten, waarna het ontbijt begon.
De burgemeester stelde zich dienstbaar op door de leerlingen te voorzien van brood en melk.
De sfeer was gemoedelijk en er werd goed gegeten.
Het Burgemeestersontbijt vindt jaarlijks plaats in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen.
De aandacht voor een gezond ontbijt is nodig omdat nog steeds veel kinderen helemaal niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.
In Nederland houden zo’n 275 gemeenten een Burgemeestersontbijt, waarbij de burgemeester symbolisch betaalt voor het ontbijt dat de kinderen meebrengen met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen.
Met het jaarthema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten het Nationaal Schoolontbijt en de stichting Kinderpostzegels zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort.