Peter Heijkoop hijst regenboogvlag op het Stadhuis ter ere van Coming out day.ORDRECHT - Op donderdag 11 oktober 2018 heeft wethouder Peter Heijkoop ter ere van Coming out day de regenboogvlag op het stadshuis van Dordrecht gehesen. Ook op andere plekken in Dordrecht werd de vlag gehesen zoals bij het Leerpark , op de Sportboulevard, Otto Dieckeplein, Stadskantoor en het politiebureau. Later op de dag, om 13.00 uur ondertekende de wethouder de Verklaring van Dordrecht, samen met Corine van Dun, transambassadeur en oud-voorzitter van Transgender Netwerk Nederland (TNN). De Verklaring van Dordrecht is in 2013 tijdens een internationaal symposium opgesteld door Transgender Netwerk Nederland (TNN) met als doel de emancipatie van transgenders op de werkvloer te bevorderen. Met het ondertekenen van de Verklaring van Dordrecht onderschrijft de gemeente transgendervriendelijk personeelsbeleid. De gemeente wil hiermee een voorbeeldfunctie vervullen naar andere werkgevers in de stad. De Verklaring van Dordrecht is al door diverse gemeenten ondertekend. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op donderdag 11 oktober 2018 heeft wethouder Peter Heijkoop ter ere van Coming out day de regenboogvlag op het stadshuis van Dordrecht gehesen.
Ook op andere plekken in Dordrecht werd de vlag gehesen zoals bij het Leerpark , op de Sportboulevard, Otto Dieckeplein, Stadskantoor en het politiebureau.
Later op de dag, om 13.00 uur ondertekende de wethouder de Verklaring van Dordrecht, samen met Corine van Dun, transambassadeur en oud-voorzitter van Transgender Netwerk Nederland (TNN).
De Verklaring van Dordrecht is in 2013 tijdens een internationaal symposium opgesteld door Transgender Netwerk Nederland (TNN) met als doel de emancipatie van transgenders op de werkvloer te bevorderen.
Met het ondertekenen van de Verklaring van Dordrecht onderschrijft de gemeente transgendervriendelijk personeelsbeleid.
De gemeente wil hiermee een voorbeeldfunctie vervullen naar andere werkgevers in de stad.
De Verklaring van Dordrecht is al door diverse gemeenten ondertekend.