Opnieuw Stolpersteine geplaatst in DordrechtDORDRECHT – Op maandag 9 juli 2018 werden 17 Stolpersteine in de gemeente Dordrecht geplaatst. Eén daarvan was voor Hannelore Thal en werd gelegd voor de woning aan de Adriaan van Bleijenburgstraat 50 (vroeger 40). Hannelore Thal werd geboren in Dortmund, Duitsland op 4 december 1927. Haar joodse ouders hadden haar eind jaren dertig naar Nederland gestuurd in de hoop dat ze daar veilig was voor de nazi’s. Toen ze in Nederland aankwam was ze 11 jaar oud. De nationaalsocialisten wisten Nederland toch te veroveren, waardoor Hannelore Thal alsnog hun slachtoffer werd. Op zaterdag 12 juni 1943, vlakbij de Adriaan van Bleijenburgstraat, waar Hannalore op huisnummer 40 ondergedoken zat, werd zij op straat opgepakt en afgevoerd naar het Poolse vernietigingskamp Sobibor, waar zij op 9 juli 1943 werd vergast. Hannelore Thal werd slecht 15 jaar oud. Stolpersteine worden door heel Nederland geplaatst ter nagedachtenis aan Joden die zijn weggevoerd en vermoord in de Tweede Wereldoorlog. Voor meer over Hannelore Thal zie: http://www.stolpersteine-dordrecht.nl/het_voorbije_joodse_dordrecht_Hannelore_Thal.html Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op maandag 9 juli 2018 werden 17 Stolpersteine in de gemeente Dordrecht geplaatst.
Eén daarvan was voor Hannelore Thal en werd gelegd voor de woning aan de Adriaan van Bleijenburgstraat 50 (vroeger 40).

Hannelore Thal werd geboren in Dortmund, Duitsland op 4 december 1927.
Haar joodse ouders hadden haar eind jaren dertig naar Nederland gestuurd in de hoop dat ze daar veilig was voor de nazi’s.
Toen ze in Nederland aankwam was ze 11 jaar oud.
De nationaalsocialisten wisten Nederland toch te veroveren, waardoor Hannelore Thal alsnog hun slachtoffer werd.
Op zaterdag 12 juni 1943, vlakbij de Adriaan van Bleijenburgstraat, waar Hannalore op huisnummer 40 ondergedoken zat, werd zij op straat opgepakt en afgevoerd naar het Poolse vernietigingskamp Sobibor, waar zij op 9 juli 1943 werd vergast.
Hannelore Thal werd slecht 15 jaar oud.

Stolpersteine worden door heel Nederland geplaatst ter nagedachtenis aan Joden die zijn weggevoerd en vermoord in de Tweede Wereldoorlog.

Voor meer over Hannelore Thal zie:
http://www.stolpersteine-dordrecht.nl/het_voorbije_joodse_dordrecht_Hannelore_Thal.html