Officiële Opening HVO-tankstation aan de Marisstraat in Sliedrecht.Sliedrecht - Op vrijdag 23 april 2019 was de officiële opening van het eerste openbaar toegankelijke HVO-tankstation in Sliedrecht bij het tankstation van Lukoil aan de Marisstraat 1 te Sliedrecht. De opening werd verricht door wethouder Ton Spek. HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil en is een synthetische diesel, gemaakt van afval. Anders dan gewone diesel wordt deze brandstof niet gemaakt van aardolie. Om deze reden wordt HVO ook wel Pure Green genoemd. Ten opzichte van de gewone (fossiele) diesel, wordt met HVO diesel een besparing op CO2 uitstoot gerealiseerd van 89%. Door het tanken van HVO diesel zal de gemeente Sliedrecht haar wagenpark flink verduurzamen. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

Sliedrecht – Op vrijdag 3 mei 2019 was de officiële opening van het eerste openbaar toegankelijke HVO-tankstation in Sliedrecht bij het tankstation van Lukoil aan de Marisstraat 1 te Sliedrecht.
De opening werd verricht door wethouder Ton Spek.
HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil en is een synthetische diesel, gemaakt van afval. Anders dan gewone diesel wordt deze brandstof niet gemaakt van aardolie. Om deze reden wordt HVO ook wel Pure Green genoemd. Ten opzichte van de gewone (fossiele) diesel, wordt met HVO diesel een besparing op CO2 uitstoot gerealiseerd van 89%.
Door het tanken van HVO diesel zal de gemeente Sliedrecht haar wagenpark flink verduurzamen.