Nieuw team wijkagenten Molenlanden actief

v.l.n.r. Ton Gruiters, Maik Plasman, Piet Tijssen, Tim Bakema, Kees Verheij, Gerco Gijsbers (achter), Margreet de Goeij

Het nieuwe team wijkagenten van de gemeente Molenlanden is bekend. Door het ontstaan van de nieuwe gemeente per 1 januari 2019 werden twee werkgebieden van de politie samengevoegd. Na wat verschuivingen is het team nu actief in de nieuwe samenstelling. Een aantal nieuwe agenten is de kennis en ervaring van bekende wijkagenten komen versterken.

Burgemeester Dirk van der Borg: “We scoren als gemeente hoog op veiligheid en dat willen we graag zo houden. Het is fijn dat het team nu compleet is. Ik ben vol vertrouwen dat zij de veiligheid in Molenlanden op een hoog niveau houden.”

Het team
De agenten hebben een indeling gemaakt per dorp.

• Tim Bakema en Ton Gruiters werken in Arkel, Hoornaar, Giessenburg, Giessen-Oudekerk, Hoogblokland, Noordeloos en Schelluinen.
• Kees Verheij en Maik Plasman (stagiair voor een jaar) zijn actief in Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk.
• Margreet de Goeij is wijkagent in Wijngaarden, Oud-Alblas, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Ottoland en Brandwijk.
• Piet Tijssen werkt in Groot-Ammers, Goudriaan, Streefkerk, Nieuwpoort en Langerak.
• Gerco Gijsbers is Wijkagent Operationeel Expert voor heel Molenlanden en daarmee aanspreekpunt voor gebiedsoverstijgende zaken.

Agent Gerco Gijsbers geeft aan dat het meedenken en meekijken van inwoners erg gewaardeerd wordt: “Het zorgen voor een veilige woonomgeving kunnen politie en gemeente niet alleen. Daar hebben we de hulp van inwoners zeker bij nodig. Ieder kent zijn eigen wijk namelijk het beste. Verdachte situatie? Bel 112!”

Contact
De agenten zijn zichtbaar in de wijken. Verder zijn ze altijd bereikbaar via 0900-8844 en www.politie.nl. Daarnaast starten ze met hun eigen sociale media:
Twitter: WA_Molenlanden
Instagram: WA_Molenlanden