Locoburgemeester Van der Linden sluit coffeeshop Asilah aan het Bagijnhof in Dordrecht

Locoburgemeester Van der Linden heeft met ingang van zaterdag 5 augustus 2023 het pand gelegen aan de Bagijnhof 31 te Dordrecht. gesloten. Coffeeshop Asilah heeft te maken gehad met diverse incidenten die de openbare orde hebben verstoord. De locoburgemeester heeft dit besluit genomen om de openbare orde te herstellen en de rust te laten terugkeren in de omgeving. De sluiting duurt tot en met 19 augustus 2023.

 

Onderzoek
De recherche doet uitgebreid onderzoek. Ook zijn handhaving Dordrecht, wijkmanager en politie extra alert de komende tijd. Locoburgemeester Van der Linden; ‘De incidenten die deze week hebben plaatsgevonden, moet voor de omwonenden en betrokkenen een enorme schok zijn geweest. Een oplettende melder heeft erger weten te voorkomen. De veiligheid van onze bewoners staat altijd voorop; daar maken wij ons hard voor. Door de coffeeshop nu te sluiten, hopen we dat de rust terugkeert’.

Melden helpt!
Dat waakzaamheid helpt, blijkt uit deze zaak. Het draagt bij aan het bestrijden van overlast en criminaliteit. De burgemeester wil met de sluiting van panden de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hier tegen wordt opgetreden. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar criminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere alertheid en meldingsbereidheid.

Indien u iets heeft gezien of gehoord en u heeft de politie nog niet gesproken over dit incident, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.