Landmachtdagen in DordrechtDORDRECHT – Op donderdag 24 mei 2018 organiseerde het Ministerie van Defensie voor de 2de maal de Landmachtdagen in Dordrecht. Er was van alles te zien en te doen op het Statenplein, waardoor bezoekers kennis konden maken met de landmacht. Daarnaast waren er demonstraties van een vuurgevecht met mitrailleurs en rookbommen. Er was ook aan de kinderen gedacht. Die konden zich laten schminken en touwtrekken tegen een groep militairen. Burgemeester A. W. Kolff van de gemeente Dordrecht was ook op het Statenplein en schoot een groep kinderen te hulp bij het touwtrekken, waarna ze wonnen van de militairen. Rond 15.00 uur dropte een vliegtuig vier parachutisten. Drie van hen landde op het Statenplein. Eén miste het plein en landde elders in de binnenstad. Op het laatst werd aandacht besteed aan een afzwaaiende militair, die na een ceremonie, volgens traditie, door burgemeester Kolff en een hogere militair met flesjes bier werd overgoten. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op donderdag 24 mei 2018 organiseerde het Ministerie van Defensie voor de 2de maal de Landmachtdagen in Dordrecht.
Er was van alles te zien en te doen op het Statenplein, waardoor bezoekers kennis konden maken met de landmacht.
Daarnaast waren er demonstraties van een vuurgevecht met mitrailleurs en rookbommen.
Er was ook aan de kinderen gedacht.
Die konden zich laten schminken en touwtrekken tegen een groep militairen.
Burgemeester A. W. Kolff van de gemeente Dordrecht was ook op het Statenplein en schoot een groep kinderen te hulp bij het touwtrekken, waarna ze wonnen van de militairen.
Rond 15.00 uur dropte een vliegtuig vier parachutisten.
Drie van hen landde op het Statenplein.
Eén miste het plein en landde elders in de binnenstad.
Op het laatst werd aandacht besteed aan een afzwaaiende militair, die na een ceremonie, volgens traditie, door burgemeester Kolff en een hogere militair met flesjes bier werd overgoten.