Lancering 'Bomenprikker' op de middenberm van de Spuiboulevard in Dordrecht.DORDRECHT - Op 30 juni 2020 prikte wethouder Marco Stam symbolisch een grote punaise in de buitenruimte. Dit gebeurde op de middenberm van de Spuiboulevard in Dordrecht. De punaise stelt een nieuwe boom voor. Een afspraak in het coalitieakkoord is dat er voor elke 1000 nieuwe inwoners van Dordrecht 100 nieuwe bomen worden geplant. Hiermee wordt nu gestart. Inwoners kunnen de hele maand juli een locatie voor een nieuwe boom aandragen in een speciaal daarvoor gemaakte digitale kaart. Deze is te vinden via www.dordrecht.nl/bomenprikker. Om de komende winter 100 bomen te planten, zijn circa 400 locatie-suggesties nodig. In de praktijk blijkt namelijk heel vaak dat een boom toch niet op de gekozen plek kan komen om diverse redenen. Op de kaart is de vrije openbare ruimte aangegeven. Een team specialisten onderzoekt de locatie zorgvuldig en bedenkt waar mogelijk een alternatief (bijv. 5 meter naar links of 3 meter naar achteren). Inwoners kunnen ook een soort boom kiezen. Hiervoor kan ook gelden dat er soms voor een passender alternatief gekozen moet worden. Bomen zijn ontzettend belangrijk. Ze helpen tegen hittestress, wateroverlast en zijn goed voor de biodiversiteit en flora en fauna. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op 30 juni 2020 prikte wethouder Marco Stam symbolisch een grote punaise in de buitenruimte. Dit gebeurde op de middenberm van de Spuiboulevard in Dordrecht. De punaise stelt een nieuwe boom voor. Een afspraak in het coalitieakkoord is dat er voor elke 1000 nieuwe inwoners van Dordrecht 100 nieuwe bomen worden geplant. Hiermee wordt nu gestart. Inwoners kunnen de hele maand juli een locatie voor een nieuwe boom aandragen in een speciaal daarvoor gemaakte digitale kaart.

Deze is te vinden via www.dordrecht.nl/bomenprikker.

Om de komende winter 100 bomen te planten, zijn circa 400 locatie-suggesties nodig. In de praktijk blijkt namelijk heel vaak dat een boom toch niet op de gekozen plek kan komen om diverse redenen. Op de kaart is de vrije openbare ruimte aangegeven. Een team specialisten onderzoekt de locatie zorgvuldig en bedenkt waar mogelijk een alternatief (bijv. 5 meter naar links of 3 meter naar achteren). Inwoners kunnen ook een soort boom kiezen. Hiervoor kan ook gelden dat er soms voor een passender alternatief gekozen moet worden.Bomen zijn ontzettend belangrijk. Ze helpen tegen hittestress, wateroverlast en zijn goed voor de biodiversiteit en flora en fauna.